UN ZAMBET CU MIRA

Adaugat in July 1, 2015 | Vizualizari: 625
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Asociatia Un Zambet cu MIRA este un Centru de Recuperare orientat pe tehnologia MIRA - o platform de recuperare ce are la baza exercitii transformate in jocuri. Obiectivul nostru este sa cream un mediu atractiv, unde terapia si joaca se intrepatrund, pentru ca pacientii sa se poata recupera mai usor, mai rapid si intr-un mod cat mai placut. Exista foarte mulți copii cu probleme cronice care au nevoie de recuperare continua, nu sunt motivati sa persevereze in tratamentele de multe ori dureroase, iar costurile aferente depășesc în general posibilitățile materiale. Centru nostru se adreseaza persoanelor care intampina dificultati in a sustine financiar recuperarea copiilor cu afectiuni ortopedice sau neurologice si le ofera gratuit servicii de recuperare.
Beneficiarii și grupul-ținta? Beneficiarii proiectului nostru sunt copii care au probleme ortopedice sau neurologice ce necesita recuperare medicala, in mod special cei cu boli cornice ce au nevoie continua de tratament si terapie de recuperare si nu isi permit sa suporte financiar costurile tratamentelor. O mare parte din viața acestor copii se petrece în recuperare, noi vrem cam recuperarea să fie mai distractivă, accesibila dpdv material, și astfel sa aducem un zâmbet în viața lor.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate MIRA este o aplicație medicală adresată persoanelor cu dizabilități locomotorii și specialiștilor medicali care supervizează recuperarea acestora. MIRA își propune să eficientizeze procesul de recuperare fizică - terapia prin jocuri video aduce un plus intregului proces de recuperare si face ca acesta sa fie mai placut si mai bine receptat de pacienți, in acesi timp oferind o interfata utila pentru kinetoteraput pentru managementul pacientilor și a evolutiei lor. Asociatia Un Zambet cu MIRA este un Centrul de Recuperare orientat pe recuperare cu MIRA, dar care ofera si celelalte terapii clasice, precum masaj medical, gimnastica respiratorie, kinetoterapie (de recuperare neuromotorie, în afectiuni reumatice, ortopedice, post-traumatice și post-operatorii). Vrem sa motivam copiii să participe cu drag si consecvent la procedurile de recuperare și să-i ajutam astfel să se recupereze mai ușor, indiferent de posibilitatile lor materiale.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Targetul nostru este suma de 26.400 lei, necesara pentru a acoperi costurile de recuperare și pentru dotarea centrului cu mai multe aparate neceare recuperarii (Bare paralele 600cm cu platforma – aprox. 13.000 lei, Canapea kineto Bobath - aprox. 9.600 lei, Kit terapie ocupationala – aprox. 3.800 lei).
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 26.400 lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Vrem sa aducem un sprijin moral și material copiilor cu dizabilitati si a familiilor acestora si să-i motivam sa persevereze în terapia de recuperare, iar acest lucru va avea un impact vizibil in ce priveste integrarea lor in societate si calitatea vietii lor. Cu cat centrul nostru va fi mai bine dotat, cu atat serviciile si procedurile de recuperare vor fi mai eficiente si complete și vom reuși sa aducem mai multe zâmbete în viața lor.
Link proiect: http://www.unzambet.com/
Contact: Asociatia UN ZAMBET CU MIRA, adrianpernes@yahoo.com, 0745340699, http://www.unzambet.com/