Vreau să trăiesc liber

Adaugat in April 20, 2015 | Vizualizari: 542
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Prevenirea abandonului şcolar si integrarea în societate a copiilor si tinerilor care provin din categorii sociale defavorizate prin: -interactionarea cu copii care traiesc în condiţii decente pentru a-şi învinge” teama” de aceştia. -activităţi care sa ducă la întelegerea corectă a ideii de libertate şi încurajarea copiilor si tinerilor să traiasca liber fără a încălca însă reguli elementare. -activităti recreative, sportive, ca alternativă la cele statice, desfăşurate în aer liber, fără constrângeri, activităţi care să-i responsabilizeze, care să ducă la conştientizarea ideii de bine, de valoare, de moral, care să-i determine să se iubească, să înţeleagă că trebuie să se susţină reciproc.
Beneficiarii și grupul-ținta? Copii din mediul rural si din oraşul Dej care provin din familii dezorganizate, cu mulţi copii, cu situaţie materială precară, copii din familii bine organizate, care au un trai decent dar care vor să înveţe să trăiască liber, parinţi care iubesc libertatea şi au nevoie de îndrumare pentru a-şi putea susţine copiii în acest sens.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Activităţi principale: - ore suplimentare, înafara programului şcolar pentru copiii aflaţi în risc de abandon şcolar - crearea unui centru de dezvoltare personală şi de consiliere a copiilor unde vor fi realizate activităţi diverse la care vor participa deopotriva elevi talentaţi, elevi din familii dezorganizate, cu situaţii materiale precare, elevi care trăiesc în condiţii decente, pentru a intelege si unii si altii că fiecare este unic, că trebuie să se susţină reciproc şi să conştientizeze faptul că fiecare are rolul lui în societate. - ateliere de creaţie, activităîi sportive, întruniri tematice, seminarii, dezbateri pe diverse teme, sub îndrumarea celor mai buni specialişti în domeniu:pictori, profesori, psihologi, medici, preoţi etc. - activităţi de suport comunitar - activităţi de îndrumare şi orientare profesională -activitati recreative, ca alternativă la televizor, jocuri pe computer. Toate aceste activităţi se vor realiza urmărind scopul principal şi anume acela de a încuraja tinerii să trăiască liber fără însă a încălca reguli de bază.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Achiziţionarea terenului si a clădirii aferente care momentan pot oferi un minim de confort, pentru centrul în care se vor desfăşura aceste activităţi, într-o zonă din extravilanul orasului- 100.000 lei.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 10.000 lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Copii mai veseli, părinţi mai fericiţi! Mai multi oameni care vor trăi liber, care vor avea curajul să-şi exprime părerile, care vor trăi fără complexe, pentru că au înteles că fiecare om este unic si are rolul său în societate, au înteles că acel copil care are tabletă nu e neapărat mai fericit decât cel care are un miel, că o maşina nu e mai valoroasă decât o baltă cu peşti, că să trăieşti într-un bloc nu te face mai fericit decât viaţa la tară, că dacă tu vei fi agricultor nu înseamnă că îi eşti inferior celui care va deveni medic si că munca ta nu este importantă. Ce e cu adevarat important este sa fim buni unii cu altii, să ne respectăm, să ne iubim si să fim îngăduitori, asta inseamnă sa trăieşti liber. Pentru libertate mulţi şi-au dat viata,noi nu vrem jertfă, vrem doar susţinere :)!
Link proiect: www.fundatiasomes.ro
Contact: Fundaţia Someş, magdalena.rus@fundatiasomes.ro, 0736281810, www.fundatiasomes.ro