facebook twitter youtube       Centralizator       Contact
 
 

Pe locuri! Fiți gata! Mergem în tabără!

Adaugat in April 23, 2015 | Vizualizari: 521
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Asociatia „Casuta Bucuriei ” este o Casa de Tip Familial care isi propune sa asigure copiilor care provin din centrele Directiei de Protectie a Copilului ,accesul la găzduire, îngrijire, educație și pregătire în vederea integrarii/reintegrării familiale și socio-profesionale precum si sa ajute la intermedierea adoptiilor. Avem in permanenta un numar de 10 copii carora trebuie sa le asiguram sprijinului financiar si material pe perioada scolarizarii.In ceea ce priveste calitatea educatiei investim in dezvoltarea stimei de sine,dezvoltarea abilitatilor, dezvoltarea relatiilor cu alti copii, relatiilor cu membrii familiei din care fac parte si cu voluntarii. Obiectivele noastre pornesc de la urmatoarele nevoi: Educatia copiilor din categoriile defavorizate Abandonul scolar Un copil din cinci abandonează şcoala în anii de liceu. Sunt date UNICEF care arata ca România are 19% rata de abandon şcolar, faţă de o medie europeană de 15%, în cazul elevilor cu vârste între 15 şi 18 ani. Pedagogii şi sociologii spun că, în majoritatea cazurilor, de vină este sărăcia. Lipsa resurselor financiare ale familiei afecteaza parcursul scolar normal al unui copil, mai ales cand este asociata cu un nivel redus de educatie. Alti factorii care favorizează abandonul şcolar sunt dezorganizarea familiei,modelul educational oferit de parinti si fratii mai mari, care la randul lor au renuntat timpuriu la scoala, implicarea în activităţi aflate la limita legii care de cele mai multe ori conduc la renuntarea la educatie si incadrarea timpurie pe piata muncii. Drepturile copiilor la integritate fizica si psihica,lipsa cunoasterii propriilor abilitati si lipsa increderii in fortele proprii Reintegrarea in familie sau integrarea in familie pentru cei carora li s-a deschis procedura de adoptie
Beneficiarii și grupul-ținta? Grup Tinta Copii din centrele Directiei de Protectie a Copilului Beneficiari Copiii aflati permanent in ingrijire la Casuta Bucuriei, 10 copii care provin din centrele Directiei de Protectie a Copilului cu varsta intre 6-14 ani. Pe parcursul procesului de educare si reintegrare vom colabora cu familiile copiilor incercand sa le oferim atat sprijin financiar cat si instrumentele necesare intelegerii importantei frecventarii scolii si a unei educatii de calitate.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Desenăm împreună spirale de suflet. Ajută copiii sa se cunoasca pe sine si să viseze! Scopul nostru este accesul copiilor la educatie,prevenirea si reducerea cazurilor de abandon si esec scolar in randul copiilor aflati in ingrijirea noastra, sustinerea copiilor in procesul de invatare,identificarea talentelor si investirea in talentul fiecaruia ,accesul la activitati extracurriculare.In felul acesta ei vor deveni cetateni responsabili,capabili sa contribuie la propria lor dezvoltare,dar si la dezvoltarea societatii. Viziunea Viziunea noastra este de a le oferi copiilor nostri bucurie,speranta ,zambete,de a le crea cadrul pentru a ajunge competitivi si a excela in domeniul in care au abilitati Misiune Prin tot ceea ce facem credem in emotie, educarea noilor generatii, stabilitate, loialitate, creativitate, respect, sinceritate, responsabilitate, in a gandi diferit, oferind servicii adaptate continuu nevoilor copiilor nostri. Valori Respect- ia nastere din performanta, performanta din fiecare interactiune Creativitate- creand valoare , oferim alternative Sinceritate- fiind deschisi, avem incredere in noi Responsabilitate- a face lumea un loc mai bun pentru oricine prin respect de sine.Calitatea este felul in care putem depasi asteptarile Stabilitate- inseamna incredere,continuitate,traditie intr-um mediu in permanenta schimbare Obiectiv Interactiunea copiilor cu alti copii pentru a dezvolta spiritul de echipa, comunicarea si increderea in sine Implicarea in activitati sportive care le dezvolta motricitatea, abilitatile,perseverenta,curajul Actiuni Participarea copiilor timp de 6 zile , intr-o tabara de vara de educatie prin aventura. .
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Pret tabara pentru 10 copii:9500 ron Echipamente necesare activitatilor(incaltaminte si rucsacuri) :1700ron Transport cu microbus:2600 ron
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Cheltuieli totale:13800 ron
Schimbările pe care le va produce proiectul Accesul celor 10 copii la educatie prin aventura,interactiunea cu alte grupuri de copii.Acestea vor ajuta la dezvoltarea stimei de sine. Activitatile din tabara le vor dezvolta intr-un mod distractiv lucrul în echipă şi comunicarea, gândirea critică, planificarea timpului şi a resurselor.Copiii vor avea acces la activități educativ-distractive realizate la sol, dar și la înălțimi de peste 7 metri necesare unei dezvoltari armonioase,excursii in aer liber,training de ecologizare,ateliere de teatru si arte plastice.
Contact: ASOCIATIA CASUTA BUCURIEI, floreanadela73@yahoo.com;soare.camelia@yahoo.ro, 0731036748,