Nu lăsa să se scufunde viitorul unui copil. Înoată alături de noi!

Adaugat in April 5, 2016 | Vizualizari: 393
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Este a şasea participare la Swimathon pentru InfoTrafic - Radioul de pe strada ta! Dorim să o susţinem pe Roxana, o adolescentă ambiţioasă şi isteaţă, oferindu-i o bursă care îi va permite să îşi continue studiile, fără grija zilei de mâine. Roxana Todea este elevă la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca. Provine dintr-o familie modestă, fără posibilităţi financiare – ambii părinţi lucrează sezonier, în agricultură, neavând un loc de muncă stabil. Familia locuieşte în Floreşti, lângă Cluj-Napoca, astfel că Roxana face naveta la şcoală, în fiecare zi. În ciuda greutăţilor, Roxana a terminat gimnaziul ca şefă de promoţie, fiind lăudată de profesorii ei, în frunte cu dirigintele, care a şi recomandat-o pentru programul de burse al Fundaţiei Comunitare Cluj. Din clasa I şi până la sfârşitul gimnaziului, Roxana a participat la zeci de concursuri şi olimpiade şcolare, judeţene şi interjudeţene, adunând până acum o colecţie impresionantă de diplome. Domeniul în care excelează şi de care se declară pasionată este matematica. Roxana este o adolescentă extrem de ambiţioasă, care îşi doreşte foarte mult să reuşească, să fie cea mai bună. Ştie că, neavând posibilităţi financiare, familia nu poate să o sprijine din acest punct de vedere, astfel că trebuie să muncească mai mult decât alţii, ca să îşi împlinească visurile. Pe fondul acestei ambiţii, a hotărârii de a fi mereu cea mai bună, dar şi a insecurităţii materiale, s-a confruntat cu episoade de anxietate, care i-au afectat puţin parcursul, dar nu au abătut-o din drum. Roxana este hotărâtă să reuşească. Ar vrea să fie psiholog, după experienţa ei proprie cu anxietatea. Ar vrea să fie şi avocat, ca să lupte împotriva nedreptăţilor, după experienţele triste prin care a trecut familia ei. Nu în ultimul rând, ar vrea să fie programator, pentru că îi place „să se joace” cu cifre şi coduri. Roxana poate să ajungă orice îşi doreşte, dacă va fi ajutată şi de oamenii din jurul ei. La rândul său, va putea să ajute, după ce va fi ajuns la capătul studiilor. Poate fi psihologul care ne va ajuta copiii, avocatul care îi va apăra pe cei slabi, programatorul care va „scrie” viitorul. De aceea, noi am hotărât să o susţinem şi să strângem fonduri pentru ca Fundaţia Comunitară Cluj să îi ofere o bursă lunară, care o va ajuta măcar puţin pe Roxana să îşi împlinească visurile.
Beneficiarii și grupul-ținta? Roxana Todea, o adolescentă fără posibilităţi materiale, care excelează la şcoală. Este olimpică la matematică, elevă la Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca şi instructor de cheerleading, în puţinul timp liber rămas.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate InfoTrafic participă pentru al şaselea an consecutiv la Swimathon, evenimentul de strângere de fonduri organizat de Fundaţia Comunitară Cluj. Vom organiza o campanie de strângere de fonduri pentru Roxana Todea, pentru că dorim să o ajutăm să devină un adult valoros pentru societate. Campania va fi derulată online, pe site-urile swimathon.infotrafic.biz şi infotrafic.biz, dar şi pe reţelele sociale. Iar în 2 iulie ne vedem la bazin!
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului 8.000 de lei
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 8.000 de lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Roxana va putea să îşi finalizeze studiile fără grija materială, va avea acces mai uşor la educaţie şi formare profesională.
Link proiect: http://swimathon.infotrafic.biz/
Contact: InfoTrafic - Radioul de pe strada ta!, contact@infotrafic.biz, 0264-413.051, http://infotrafic.biz/