Construieste un viitor!

Adaugat in May 4, 2015 | Vizualizari: 326
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Nevoia urgenta a unei familii defavorizate de a avea o casa decenta unde sa locuiasca  alaturi de copiii lor, unde acestia sa poata invata si creaste armonios.
Beneficiarii și grupul-ținta? O familie din Cluj-­Napoca, care nu are o locuinta, si nici resursele materiale pentru a isi construi o casa.  Veniturile lor sunt sub valoarea venitului minim pe economie, iar ajutorul  social pe care il primesc nu este suficient pentru a i­si achizitiona o locuinta.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Acest proiect a fost demarat in anul 2014 si continuat pe parcursul anului acesta. In toata aceasta perioada elevii, profesorii si parintii, membrii ai comunitatii Transylvania College au organizat o serie de activitati de strangere de fonduri, care au culminat cu o saptamana de voluntariat pe santierul din localitatea Jucu, unde au participat efectiv la construirea casei pentru care au strans fonduri. Echipa va sustine achizitia materialelor de constructie necesare, va participa la lucrarile  de constructie si la cele de finisare a casei alaturi de familie.  Actiunea face parte din proiectul de constructie a 15 case pentru familii care au nevoie  urgenta de o locuinta.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Valoarea totala a constructiei este de 173.000 lei.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 15.000 lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Impactul acestui proiect se reflecta direct in comunitate gratie mobilizarii de resurse necesare contruirii unei case pentru o familie defavorizata, dar si indirect asupra elevilor, profesorilor si parintilor care vor colabora pentru a-l realiza. Elevii scolii noastre au desfasurat o serie de activitati de strangere de fonduri pe parcursul acestui an scolar, care au culminat cu o saptamana de voluntariat pe santier, unde au construit efectiv peretii casei pentru care au mobilizat resurse. Acest proiect va aveam un impact direct asupra beneficiarului, familia pentru care se construieste aceasta casa, dar si unul indirect, cel putin la fel de importatnt, asupra elevilor si asupra celorlalti membrii ai comunitatii noastre, deoarece isi propune activarea motivatiei intrinseci a daruirii, care poate genera o schimbare de comportament la nivelul intregii comunitati.
Contact: Transylvania College, domnita.fechete@transylvania-college.ro, stoenoiu.raluca@transylvania-college.ro, 40 (0) 418 990, 0729 16 00 24 , www.transylvania-college.ro