facebook twitter youtube       Centralizator       Contact
 
 

Veau sa traiesc liber

Adaugat in May 25, 2014 | Vizualizari: 821
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Prevenirea abandonului scolar si integrarea in scocietate a tinerilor care provin din categorii sociale defavorizate. Interactionarea cu cu tineri care traiesc in conditii decente pentru a-si invinge teama de acestia.Activitati care sa duca la intelegerea corecta a ideii de libertatea si incurajarea copiilor si tinerilor sa traiasca liber fara a incalca insa reguli elementare. Activitati recreative, sportive, ca alternativa la cele statice, desfasurate in aer liber, fara constrangeri, activitati care sa-i responsabilizeze, care sa duca la constientizarea ideii de bine, de valoare, de moral, care sa-i determine sa se iubeasca, sa inteleaga ca trebuie sa se sustina reciproc.
Beneficiarii și grupul-ținta? Copii din mediul rural si din orasul Dej care provin din familii dezorganizate, cu multi copii, cu situatie materiala precara, copii din familii bine organizate, care au un trai decent dar care vor sa invete sa traiasca liber, parinti care iubesc libertatea si au nevoie de indrumare pentru a-si putea sustine copiii in acest sens, toti cei care vor sa invete sa traiasca liber.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Activitati principale: - ore suplimentare, inafara programului scolar pentru copiii aflati in risc de abandon scolar - crearea unui centru de dezvoltare personala si de consiliere a copiilor unde vor fi realizate activitati diverse la care vor participa deopotriva elevi talentati, elevi din familii dezorganizate, cu situatii materiale precare, elevi care traiesc in conditii decente, pentru a intelege si unii si altii ca fiecare este unic, ca trebuie sa se sustina reciproc si sa constientizeze faptul ca fiecare are rolul lui in societate. - ateliere de creatie, activitati sportive, intruniri tematice, seminarii, dezbateri pe diverse teme, sub indrumarea celor mai buni specialisti in domeniu:pictori, profesori, psihologi, medici, preoti etc. - activitati de suport comunitar - activitati de indrumare si orientare profesionala -activitati recreative, ca alternativa la televizor, jocuri pe computer. Toate aceste activitati se vor realiza urmarind scopul principal si anume acela de a incuraja tinerii sa traiasca liber fara insa a incalca reguli de baza. Se vor desfasura in cea mai mare parte in natura, pentru a se simti liberi din start.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Buget necesar: -pentru 2 ore/zi de meditatii timp de 5 zile pe saptamana cu minim doua cadre didactice pentru ca sunt elevi de la clasa 0 la clasa a-VIII-a, pentru cele 11 comune arondate Dejului, in care se urmareste implementarea proiectului, de la 22.000/luna la 0 lei pentru cazul ideal in care se gasesc cadre didactice care pot desfasura aceasta activitate voluntar cum se intampla acum in Urisor unde ceste meditatii au loc deja din 10 mai 2014. -achizitionarea terenului si a cladirii aferente care momentan pot oferi un minim de confort, pentru centrul in care se vor desfasura aceste activitati, intr-o zona din extravilanul orasului 70.000 lei -cheltuieli administrative lunare: 1000 lei
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Obiectivul este strangerea de fonduri pentru a putea pune bazele centrului unde se vor sustine activitatile din cadrul proiectului.
Schimbările pe care le va produce proiectul Copii mai veseli, parinti mai fericiti! Mai multi oameni care vor trai liber, care vor avea curajul sa-si exprime parerile, care vor trai fara complexe, pentru ca au inteles ca fiecare om este unic si are rolul sau in societate, au inteles ca acel copil care are tableta nu e neaparat mai fericit decat cel care are un miel, ca o masina nu e mai valoroasa decat o balta cu pesti, ca sa traiesti intr-un bloc nu te face mai fericit decat viata la tara, ca daca tu vei fi agricultor nu inseamna ca ii esti inferior celui care va deveni medic si ca munca ta nu este importanta. Ce e cu adevarat important este sa fim buni unii cu altii, sa ne respectam, sa ne iubim si sa fim ingaduitori, asta inseamna sa traiesti liber. Pentru libertate multi si-au dat viata,noi nu vrem jertfa, vrem doar sustinere :)!
Contact: Rus Alexandra Magdalena, magdalena.rus@fundatiasomes.ro, 0736281810, http://www.fundatiasomes.ro/