Tabăra de Vară Temerarii 2014 – Pentru tinerii care au învins cancerul! – Asociația Little People

Adaugat in April 28, 2014 | Vizualizari: 745
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Fondurile obținute în urma evenimentului vor contrubui la organizarea celei de VII-a ediții a taberei de vară pentru membrii clubului TEMERARII, cel mai mare si activ grup de tineri supraviețuitori de cancer din Europa, o comunitate ce numără peste 300 de tineri din peste 80 de localități din România. Comunitatea asigură susţinere reciprocă şi facilitează reintegrarea reuşită a pacienţilor în viaţa de adolescent sau tânăr adult după tratament. Mesajul Clubului TEMERARII este acela că, prin depistarea la timp, acţiunea imediată şi respectarea tratamentului prescris, cancerul la copil poate fi vindecat. De peste 2 ani tabăra a reunit tineri supraviețuitori de cancer din Polonia, Cehia, Moldova
Beneficiarii și grupul-ținta? TEMERARII, sunt tineri care au finalizat tratamentul oncologic, supraviețuitori ai cancerului, cu vârsta cuprinsă între 14-28 de ani, care formează cel mai activ și dinamic grup de suport de acest gen din întreaga Europa! Temerarii sunt dovada vie a reușitei asupra bolii, în momentul de faţă numărând peste 300 de membri din 80 de localităţi de pe teritoriul României. Ei sunt recomandați de doctorii oncologi din toate secțiile de oncopediatrie din țară.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Tabăra de Vară Temerarii, în fiecare an, le va propune tinerilor o serie de întâlniri și workshop-uri care să faciliteze interactiunea și dialogul cu tineri care provin din diferite culturi și background-uri, cu scopul de a le și dezvolta abilitățile creative, sentimentul de solidaritate și respect, lucru în echipă, de a-i ajuta să deprindă noțiuni de advocacy și leadership utile in campanii de lobby create în folosul pacienților actuali, totul într-un mediu multicutural, alături de tineri care au trecut prin experiențe similare. Prezența la acest eveniment le va oferi ocazia participării la Adunarea Generală a Membrilor Temerarii, singura întâlnire de acest gen, organizată annual, în care tinerii decid să organizeze campanii de strângere de fonduri, să identifice noi strategii și nevoi stringente ale copiilor și adolescenților bolnavi de cancer și să sprijine prin intermediul unui fond de urgență fiecare Temerar care a recidivat. Tabăra Temerarii este un eveniment exclusiv dedicat tinerilor supravituiori prin intermediul caruia dorim să-i împuternicim să devină ambasadori ai mesajului pozitiv al supraviețuirii oferindu-le o voce în rândul comunității locale și internaționale. ,,Vreau să vă spun că această tabără de vară, pentru mine a fost o experiență unică până în momentul de față. Am simțit fericirea naturala!” H.D, membru Temerarii.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Bugetul estimatix al taberei din acest an este de 35.000 Euro. Participantii, tineri supraviețuitori de cancer au asigurat transport gratuit, cazare și masă, precum și acces gratuit la toate activitățile și evenimentele planificate în cadrul taberei. Această tabără nu presupune niciun efort financiar din partea beneficiarilor.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Sperăm ca prin cadrul acestui eveniment să strângem minim suma de 20.000 RON
Schimbările pe care le va produce proiectul Tabăra de Vară Temerarii dorește să-i ajute pe tinerii supraviețuitori de cancer să-și exprime ideile și nevoile și să-i ajute să se integreze social si profesional în comunitate. Membrii comunității TEMERARII au devenit adevărați ambasadori la nivel național și internațional ai mesajului pozitiv de supraviețuire Poți și Tu!, reușind să ridice nivelul de conștientizare în societate asupra faptului că această boală nu este un stigmat. Activitățile concepute pentru tabăra de vară sunt concentrate în jurul dorinței de a oferi tinerilor prilejul de a învăța și de a-și descoperi abilitățile de leader într-un mod distractiv și inovativ.
Link proiect: http://www.thelittlepeople.ro/temerarii
Contact: Asociația Little People România, info@thelittle-people.org, 0749493695, www.thelittlepeople.ro