facebook twitter youtube       Centralizator       Contact
 
 

Scoala de VARA "Smart kids"

Adaugat in June 2, 2014 | Vizualizari: 1301
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Asociația Organizația Creștină Something New este o organizație non guvernamentală, nonprofit. Centrul de zi Something New reprezintă o formă de suport activ acordat copiilor ce provin din familii defavorizate , a căror venituri sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime, spațiul de locuit și condițiile de igienă fiind necorespunzătoare creșterii și îngrijirii copiilor. În cadrul centrului de zi “Something New”, li se oferă copiilor aflaţi în situaţii de risc, servicii de găzduire (4 ore/zi), educare, dezvoltare artistică, socializare şi petrecerea timpului liber, consiliere psihologică şi suport social pentru familiile lor.
Beneficiarii și grupul-ținta? Copii de varsta scolara 6-15 ani.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Ideea proiectului a pornit de la campania "Scoala te face MARE". Prin intermediul acestei campanii, le oferim oamenilor posibilitatea de a alege un copil pe care sa il sustina pe tot parcursul anului. Asadar, copiii din cadrul proiectului, si-au manifestat dorinta de a participa la evenimentele organizate de Centrul de zi "Something New", pe tot parcursul verii. Proiectul Scoala de VARA "Smart kids" va derula urmatoarele activitati: Pe data de 23.06-28.06.2014, vrem sa le oferim beneficiarilor nostrii posibilitatea de a experimenta ceva inedit, dorinta noastra fiind de a le oferii sansa de a participa la o iesire pe mai multe zile intr-o Tabara de la Valea Verde. Aici copiii nostrii vor avea posibilitatea de a participa la diferite ateliere de lucru (pictura, crafturi, margelit, gastronomie), socializare, drumetie, jocuri si competitii sportive. Incepand cu data de 23 iunie, pana pe data de 3 august o echipa de internationali ne vor incanta cu prezenta in cadrul Centrului si vor organiza impreuna cu personalul centrului diferite activitati cu copiii. Aceste activitati vor urmarii: - dezvoltarea imaginatiei, a creativitatii; - dezvoltarea unei perceptii corecte despre sine; - dezvoltarea vocabularului romanesc & limbi straine; ateliere de limbi - dobândirea unui comportament social adecvat prin organizarea de lecţii de conduitǎ. - dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă prin implicarea copiilor la pregătirea şi servirea meselor zilnice. - creşterea calitǎţii relaţiilor dintre copii, prin participarea la activitǎţiile organizate, discuţii libere şi oferirea cadrului potrivit de relaţionare. - dezvoltarea imaginatiei, prin organizarea unor ateliere de creatie; - antrenarea unei gandiri pozitive; - dezvoltarea abilitatilor practice prin participarea la atelierele de tamplarit; (reparatii gard, vopsirea portii); Pe toata durata programului de vara, copii vor participa si la iesiri organizate: - vizitarea fermei de animale "Moara de vant" - gradina botanica; - teatru de papusi; - muzee; - targuri; Festivalul de la Bontida; Copiii care se confrunta cu corigente, vor avea posibilitatea de a primii meditatii la diferite materii. Pe tot parcursul programului Scoala de VARA "Smart kids", copii vor beneficia de o masa calda/zi, cand vor participa la activitati. Asadar, pentru indeplinirea acestor obiective/activitati suntem nevoiti sa apelam la generozitatea oamenilor de a ne sustine activitatea.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului 20000 Ron care reprezinta suma totala pentru activitatile propuse. Materiale didactice, materiale pentru diferite ateliere de lucru, jocuri, piscina gonflabila, intrari la teatru, muzee, targuri, ferma de animale, gradina botanica, produse alimentare pentru atelierul de gatit, produse necesare pentru atelierul de tamplarie, masa calda pentru toti participantii la Scoala de Vara "Smart kids" etc.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 15000 Ron. Ne propunem să avem o echipă de minim 6 înotători și 10 voluntari și împreună să mobilizăm 300-400 de oameni (companii, persoane fizice, prieteni, rude, colegi, colaboratori, sponsori) care să doneze fiecare si astfel sa reusim sa adunam banii necesari pentru proiectul Scoala de VARA "Smart kids".
Schimbările pe care le va produce proiectul Dorim sa aducem zambetul pe buzele copiilor care provin din familii nevoiase si sa ii facem sa isi doreasca sa invete si sa isi dezvolte diferite abilitati practice si artistice si astfel perceptia lor asupra vietii sa se schimbe. Vrem sa le oferim o speranta si o incurajare, ca destinul lor nu este pecetluit de saracie, ca poti sa devii cineva in societate, indiferent din ce context provii. Asadar, proiectul Scoala de VARA, va continua si din toamna, iar copiii inscrisi in acest proiect vor beneficia de un program educational si de dezvoltare artistica si anul scolar 2014-2015.
Link proiect: www.something-new.ro
Contact: Vulea Lidia , lidiavulea@gmail.com, 0741705921, http://www.something-new.ro/