NEETs in NEED

Adaugat in May 15, 2014 | Vizualizari: 638
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Șomajul în rândul tinerilor a atins cote alarmante! Proiectul NEETs in NEED(Not in Employment, Education or Training)este un proiect inovator, primul de acest fel din România, care vine în sprijinul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani, oferindu-le o șansă în plus pentru angajare printr-un training în domeniul promovării prin Social Media, împreună cu un modul de dezvoltare personală și angajabilitate, dar și oportunitatea de a face un internship în baza celor învățate, într-una din firmele clujene. Observăm o problemă din ce mai mare în rândul tinerilor absolvenți legată de găsirea unui loc de muncă. În anul 2013, rata şomajului a atins nivelul cel mai ridicat (23,2%) în rândul tinerilor (15-24 ani), potrivit datelor oferite de Institutul Național de Statistică (INS). Existența unui număr ridicat de tineri șomeri ridică atât probleme de ordin economic, cât și social, de aceea considerăm că este cea mai stringentă problemă a societății românești astăzi. De asemenea, am observat în rândul companiilor mici și mijlocii (IMM-uri) o nevoie de a-și promova produsele, pentru ca acestea să ajungă la consumator.
Beneficiarii și grupul-ținta? Grupul-țintă al proiectului nostru vor fi 15 tineri cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani, cărora li se poate acorda apelativul NEET (Not in Employment, Education or Training). Beneficiarii proiectului vor fi atât tinerii NEET, cât și firmele în care aceștia își vor face internship-ul pentru a putea pune în practică ceea ce au învățat în timpul cursului.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Proiectul nostru vine ca un răspuns la problema angajabilității tinerilor pe piața muncii, de aceea ne propunem să desfășurăm un program, care va avea loc pe mai multe etape, fiecare dintre acestea având activități specifice. Ideea noastră de proiect constă în oferirea unui program complex de instruire tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani, care va avea următoarele etape: 1. Un curs de dezvoltare personală cu următoarele module: A. comunicare interumană organizațională; B. integrarea culturii organizaționale; C. dezvoltarea abilităților de vorbit în public; D. redactarea unui CV; E. redactarea unei scrisori de intenție; F.prezentarea la un interviu de angajare, etc. 2. Un modul de training pentru promovarea evenimentelor/produselor/serviciilor prin intermediul instrumentelor de Social Media A. definirea unui produs/serviciu; B. elemente de marketing; C. identitate vizuală; D. promovarea prin canalele Social Media (Facebook, Twitter, Google+, Wordpress, Adwords) 3. Un stagiu de practică într-una din firmele clujene, unde participantul va putea să pună în practică ceea ce a învățat în cadrul cursului.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Pentru proiectul propus preconizăm că am avea nevoie de o sumă totală de 10.000 de lei, care ar acoperi cheltuielile administrative ale proiectului, cheltuieli legate de cei doi traineri de care am avea nevoie pentru desfășurarea cursului, adică a primelor două etale ale proiectului, care pe parcursul a 5 zile vor preda subiecte legate de dezvoltare personală și marketing; cheltuieli legate de locația cursului; consumabile, etc.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 10.000 lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Proiectul nostru vine atât în sprijinul tinerilor care nu sunt implicați în vreo activitate de studiu sau de lucru, pentru a le oferi acestora o șansă în plus la angajare, cât și în sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii, care au nevoie de servicii de promovare, dar nu întotdeauna au și un buget care să le permită astfel de servicii. Practica noastră ne-a arătat că astfel de servicii de promovare sunt necesare întreprinderilor, iar tinerii care vor fi instruiți să ocupe de promovarea evenimentelor/produselor acestor firme, câștigă experiență și asta reprezintă un punct în plus pentru angajare.
Contact: Fundația Civitas pentru Societatea Civilă - filiala Cluj, anna.batrin@civitas.ro, +40 264 590 554, www.civitas.ro