„Împreună Schimbăm Vieți”

Adaugat in June 25, 2014 | Vizualizari: 675
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Datorita nevoii de asistenta medicala continua si a dependentei de aparatul de dializa, copiii cu insuficienta renala cronica tratati prin hemodializa sau transplant renal nu au posibilitatea petrecerii unei vacante la mare cu familia. Acest proiect isi propune sa compenseze acest neajuns major prin organizarea unei tabere in cadrul careia copii sa primeasca tratamentul vital pentru supravietuire, hemodializa si sa fie supravegheati medical permanent asigurandu-li-se in acelasi timp un mediu de recreere asemanator copiilor sanatosi.
Beneficiarii și grupul-ținta? - 37 de copii si tineri cu insuficienta renala cronica tratata prin hemodializa sau transplant renal aflati in ingrijirea unor centre de hemodializa, sectii de nefrologie din Cluj-Napoca si alte localitati ale Romaniei.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Acest proiect unic la nivel national implica un efort uman si logistic urias datorita faptului ca majoritatea tinerilor care participa in aceasta tabara trebuie sa suporte de trei ori pe saptamana hemodializa, tratament de care sunt dependenti pentru supravietuire.Aceasta procedura medicala chinuitoare , dar vitala , se efectueaza in centrele limitrofe locului unde sunt cazati beneficiarii Asociatie, transportul copiilor si tinerilor la centrele de dializa se efectueaza cu mijloace de transport speciale.Conditiile de cazare si masa trebuie sa indeplineasca cele mai inalte standarde de siguranta datorita faptului ca imunitatea suferinzilor de boala cronica de rinichi este grav afectata. - scopul proiectului - crearea unui mediu care sa faciliteze recuperarea fizica si psiho-emotionala a copiilor cu insuficienta renala cronica tratata prin hemodializa, dializa peritoneala sau transplant renal. - obiectivele proiectului - imbunatatirea starii de sanatate fizica si emotionala, dezvoltarea sociabilitatii prin urmatoarele: jocuri, concursuri, exercitii fizice, tehnici de relaxare mentala si fizica, activitati socio-culturale(vizite la muzee, acvariu, cinematograf, spectacole), vizitarea Aqua Magic, diferite activitati de grup care sa intareasca dezvoltarea sociabilitatii copiilor. - grupuri tinta, beneficiari - 37 de copii si tineri cu insuficienta renala cronica tratata prin hemodializa sau transplant renal aflati in ingrijirea unor centre de hemodializa, sectii de nefrologie din Cluj-Napoca si alte localitati ale Romaniei. - activitatile principale - organizarea unei tabere de vara la mare pentru recreere, recuperare fizica si psiho-emotionala - rezultatele estimate - : imbunatatirea starii de sanatate fizica si emotionala, dezvoltarea sociabilitatii si crearea unor grupuri de suport care sa incurajeze exprimarea emotionala a copiilor
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului In acest an valoarea bugetul proiectului se cifreaza la suma de 67000 de lei, buget care ar putea fi depasit datorita costurilor mai mari estimate la cazare si masa dar si a cheltuielilor legate de transport.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Cu ajutorul echipei Marty și a susținătorilor acestora din tribune care vor fi și simpatizanții cauzei sprijinirii copiilor dependenți de dializă ne propunem să srângem minim 10000 de lei sumă esențială pentru organizarea taberei „Zâmbet de Copil”-In memoriam Daniela Liteanu, „gura de aer proaspăt” a unor suferinzi a căror viață este scurtă și plină de necazuri
Schimbările pe care le va produce proiectul Principalul obiectiv al participării la acest proiect, oricât de paradoxal ar fi nu este acela de atinge un target financiar, suma dorită ci este cela de a crea o emulație în jurul ideii de solidaritate și empatie pentru un grup de copii și tineri suferinzi a căror viață este un șir nesfărșit de lipsuri și suferințe
Link proiect: http://stirileprotv.ro/stiri/social/un-clujean-ne-da-o-lectie-de-viata-si-a-dedicat-viata-unor-copii-dependenti-de-dializa.html
Contact: Asociația pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta, miticau@yahoo.com, 0744502877, http://solidaritatesiempatie.yolasite.com/contact-us.php