Construieşte un viitor!

Adaugat in May 15, 2014 | Vizualizari: 657
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Nevoia urgentă a unei familii defavorizate de a locui într-o casă decentă, alături de copiii lor, unde aceştia să poată învăţa şi să crească armonios.
Beneficiarii și grupul-ținta? O familie din Cluj-Napoca, care locuieşte în condiţii inadecvate (spaţiu prea mic, fără utilităţi sau locuinţe neizolate corespunzător, cu igrasie) nu are o locuinţă şi nici resursele materiale pentru a-şi construi o casă. Veniturile lor sunt mai mici decât venitul minim pe economie, iar ajutorul social pe care îl primesc nu este suficient pentru a-şi achiziţiona o locuinţă.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate O echipă formată din elevi, părinţi şi profesori din comunitatea şcolii va planifica şi implementa proiectul construcţiei unei case pentru o familie defavorizată în localitatea Jucu. Echipa va susţine achiziţia materialelor de construcţie necesare, va participa la lucrările de construcţie şi la cele de finisare a casei alături de familie. Acţiunea face parte din proiectul de construcţie a 15 case pentru familii care au nevoie urgentă de o locuintă, implementat de Habitat for Humanity Cluj în perioada 2014-2015.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Valoarea totală a construcţiei este de 173.000 lei.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Obiectivul de strângere de fonduri este de 13.000 lei (7% din valoarea totală a proiectului).
Schimbările pe care le va produce proiectul O familie care locuieşte în condiţii precare va avea o locuinţă decentă. Copiii vor avea spaţiul adecvat pentru a se odihni, a învăţa şi a se juca. Elevii participanţă vor beneficia de o experienţă unică prin care vor avea un impact direct şi personal asupra vieţii altor oameni.
Contact: Fundaţia Transylvania College, domnita.fechete@transylvania-college.ro, 0724142087, www.transylvania-college.ro