Bosnia sub apă – Solidaritate în Balcani

Adaugat in May 27, 2014 | Vizualizari: 520
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: În luna mai, în doar trei zile, în Bosnia a plouat cât pentru trei luni, ceea ce a dus la cele mai puternice inundații din țară în mai mult de 100 de ani. În prezent, aproape o treime din Bosnia este sub apă, iar peste un milion de oameni, un sfert din populația țării, trăiește în zonele afectate. Și dacă asta nu ar fi destul, inundațiile au adus alunecări de teren – aproape 1000 în prezent, iar numărul lor crește în fiecare zi.
Beneficiarii și grupul-ținta? Satul Horozovina, aflat pe un deal din apropierea orașului Tuzla, a fost practic rupt în două de o alunecare de teren care a înghițit opt case. Locuitorii au fugit, abandonând totul, pentru a-și salva viața. "Am rămas fără casă, nu mai am nimic, nici măcar o scobitoare", spune Mesan Ikanovic. El s-a salvat fugind din casă în picioarele goale, cărând în brațe pe cei doi copiii ai săi, de șapte și patru ani. (Sursa: Associated Press) Locuitorii din zonă au nevoie imediată de alimente de bază.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Fundațiile comunitare din România răspund apelului internațional la solidaritate al Fundației Comunitare Tuzla din Bosnia, punând la dispoziție resurse locale. Reconstrucția unei case, cu sprijin voluntar și materiale donate, costă aproximativ 1500 de euro. Ajută și tu o familie să aibă din nou o locuință! Haideți să arătăm că, aici în Balcani, suntem cu toții o comunitate unita și solidară!
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Minim 10.000 de lei pentru construcția a minim 2 case.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 10.000 de lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Proiectul va aduce normalitatea în viața a minim două familii prin construcția celor 2 case.
Contact: Fundația Comunitară Cluj, larisa.dragos@fundatiacomunitaracluj.ro, 0264.434.618, http://fundatiacomunitaracluj.ro/