Viitori Antreprenori Europeni - oameni motivaţi cu idei valoroase şi afaceri la început de drum!

Adaugat in June 6, 2013 | Vizualizari: 768
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Există oameni în Cluj plini de entuziasm şi iniţiativă, cu puternic spirit antreprenorial care au idei mari de planuri de afaceri, însă au nevoie la începutul proiectului lor de sprijin și îndrumare. De altfel, începutul oricărei afaceri de succes înseamnă profesionalism și planuri temeinice, dar mai ales oameni pe care te poți baza să crești. Oferim sprijin antreprenorilor aflați la început de drum. Ei își dezvoltă afacerile lucrând în echipă cu antreprenori de succes din alte ţări europene. Misiunea noastră vrea să aducă valoare viitorilor antreprenori, care încurajează prin planurile şi ideile lor dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii din România.
Beneficiarii și grupul-ținta? Persoane extraordinare care vor să îşi îmbogățească experienţa personală şi profesională, indiferent de vârsta lor: - Noi antreprenori din zona Clujului care îşi doresc să înceapă propria afacere sau care au iniţiat deja o afacere şi caută o experienţă profesională, care să îi ajute să crească şi să descopere noi perspective prin care să pună în valoare conceptul lor. - Antreprenori cu experiență care vor să împărtăşească experienţa lor cu un nou antreprenor din alte țări UE.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Proiectul oferă oportunitatea viitorilor antreprenori din Cluj să îşi dezvolte afacerile sau ideile pentru un nou business, lucrând alături de antreprenori cu experienţă din alte ţări din Europa. De asemenea, oameni de afaceri de succes din zona Clujului pot împărtăşi din experienţa lor, iar afacerile lor pot deveni modele de bună practică pentru alţi europeni. Schimburile sunt co-finanţate de Comisia Europeană prin programul „Erasmus for Young Entrepreneurs”. Acest program permite tinerilor antreprenori europeni să petreacă până la 6 luni de muncă alături de un antreprenor experimentat dintr-un alt stat UE, pentru a învăţa cum să îşi dezvolte şi să îşi îmbunătăţească propria afacere. Relaţia dezvolată între noul antreprenor şi antreprenorul gazdă este una de mentorat, profesională, care poate duce și la viitoare colaborări de afaceri. Noi, Fundația Danis promovăm programul, găsim noi antreprenori și oameni de afaceri cu experiență din Cluj, îi ajutăm la completarea aplicaţiei pentru program, le oferim îndrumare în scrierea planului de afaceri, îi ajutăm în căutarea celui mai potrivit antreprenor partener, îi pregătim pentru schimbul de experiență, le acordăm sprijinul financiar noilor antreprenori și evaluăm fiecare experiență. Am ales să ne implicăm în programul „Erasmus for Young Entrepreneurs” deoarece credem că aceste schimburi constituie o experienţă unică pentru antreprenorii români. Persoane, de orice vârstă, îşi pot acorda un «răgaz» de câteva luni să înveţe cum să îşi dezvolte propria afacere de la antreprenori din Europa, dar şi să lucreze într-un mediu cultural diferit şi să îşi creeze o reţea de potenţiali viitori parteneri de afaceri. Suntem onorați să putem intermedia aceste schimburi care contribuie atât la dezvoltarea personală şi profesională a viitorilor antreprenori români, precum şi la prestigiul mediului de afaceri românesc.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Bugetul necesar pentru a realiza 25 de schimburi de experienţă, pe o perioadă de 21 de luni, (Mai 2012 – Ianuarie 2014) este de 280.000 lei, dintre care 195.000 de lei sunt pentru acordarea burselor, 65.000 de lei - pentru sprijinul şi consultanţa oferită antreprenorilor, iar 20.000 de lei - cheltuieli administrative ale proiectului. Comisia Europeană finanţează proiectul cu suma de 258.000 lei, iar diferenţa de 22.000 de lei reprezintă contribuţia Fundaţiei Danis și a comunității clujene, din care am reuşit să strângem până acum 7.000 de lei. Înotătorii noştrii vor să strângă prin susţinerea ta restul de 15.000 lei.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 15.000 lei. Ne propunem să avem alături de noi 9-10 înotători, care să mobilizeze fiecare aproximativ 30 de oameni (prieteni, familie, cunoștințe) care să doneze în medie 50 de lei.
Schimbările pe care le va produce proiectul Prin aceste schimburi de experiență, aducem oameni extraordinari și experiențe de afaceri valoroase în viața unor antreprenori aflați la început de drum. Programul oferă o experienţă prin care schimbul de informaţii între antreprenori se face pe teme legate de obstacolele şi provocările pe care le au în dezvoltarea afacerilor. Sunt ajutaţi să îşi crească şansele de a intra pe piaţă, de a găsi potenţiali parteneri şi de a creea noi reţele între antreprenori din diferite ţări europene. Experienţa interculturală aduce noi perspective celor doi antreprenori, dar este şi un proces de învăţare în care se formează noi competenţe cu diferite abordări, dar mai mult, o experienţă de viaţă. Un exemplu de relaţie şi experienţă ideală între noul antreprenor și antreprenorul gazdă este schimbul de experienţă al Elenei, unul dintre viitorii antreprenori care au beneficiat de program: „Tot acest schimb de experienţă a fost un vis împlinit pentru mine, din care am învăţat multe lucruri, mi-am dezvoltat competenţele manageriale pentru afacerea mea, mi-am dezvoltat şi competenţele lingvistice care îmi vor fi de mare ajutor pe viitor. Am întâlnit diferite persoane cu diferite ţeluri, scopuri în viaţă de la care poţi învăţa și lua câte ceva şi pe care voi putea conta în viitor, ei îmi vor fi parteneri în viitoarele proiecte în propria mea companie”.
Link proiect: https://www.facebook.com/Antreprenori.pentru.Europa
Contact: Fundația Danis pentru Dezvoltare Manageriala, paula.beudean@fundatiadanis.ro, 0040740426889, www.fundatiadanis.ro