TĂŞU 1 - Repopulăm cu puieţi zone defrişate.

Adaugat in June 18, 2013 | Vizualizari: 674
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Cred că sunteţi şi voi perfect de acord cu ce a spus Ai Weiwei, un cunoscut artist contemporan chinez: "Lumea se va schimba doar atunci când fiecare dintre noi ne vom asuma povara responsabilității". Din România 24 de ore din 24, dispar cam 3 hectare de pădure însumând aproximativ 800 de molizi în vârstă de 90 de ani? Dacă nu ştiaţi, începând din 2008, aproximativ 10.000 de voluntari, pe lângă multe alte acţiuni, au plantat 194.000 de puieţi în diferite zone din Transilvania. Aşa că o să înotăm pentru Tăşu şi pentru tot ce au făcut ei în ultimii 5 ani şi vor mai face de acum încolo.
Beneficiarii și grupul-ținta? Sufletul voluntarilor, al donatorilor, ţara asta amărâtă din care s-a vândut lemn brut de 5 miliarde de euro în ultimii 5 ani, lumea şi planeta în general.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Fiecare înotător, printr-o campanie personală, se angajează să adune un minimum de 2000 de lei. Această sumă reprezintă contravaloarea a 1000 de puieţi ce vor fi plantaţi în toamnă de către voluntarii de la Tăşuleasa Social. Comparativ cu concertul de drujbe din România, poate nu e mult, dar e un petec de sol re-câştigat pe pământul ţării în care trăim.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Cu cât mai mult, cu atât mai mare pădurea viitoare. Cea de care sperăm să se bucure nepoţii noştri.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Minimum 25.000 de lei pentru ambele echipe TĂŞU 1 şi TĂŞU 2.
Schimbările pe care le va produce proiectul Radicale, profunde şi imposibil de cuantificat. Nu pot ei tăia câte putem noi schimba. Unele se pot regăsi la vedere pe http://www.tasuleasasocial.ro/
Link proiect: https://vimeo.com/68512297
Contact: Tăşu team, voicu@aquaforte.com, 0721/021177, http://www.tasuleasasocial.ro/