Programul de burse sociale al Fundatiei Comunitare Cluj

Adaugat in May 28, 2013 | Vizualizari: 468
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Din 2010 Fundatia Comunitara Cluj sustine copiii cu rezultate bune la invatatura dar care provin din familii cu venituri reduse sa-si continue studiile liceale. 59 de copii, majoritatea din mediul rural au facut primul pas in viata de licean avand suportul Fundatiei Comunitare Cluj. Anul acesta am primit un numar de 40 de aplicatii in cadrul programului de burse sociale iar noi putem sustine 10 bursieri. Noi, dar suntem siguri ca impreuna putem sustine mai multi...
Beneficiarii și grupul-ținta? 13 copii din familii cu venituri reduse de pe raza judetului Cluj care din toamna lui 2013 vor merge la liceu. Sunt toti premianti, cu medii peste 9 in ultimii 3 ani - si cu dorinta de a invata, de a-si continua studiile.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Ne propunem sa strangem cu ajutorul inotatorilor fundraiseri si al sustinatorilor suma necesara acordarii unui numar de 13 burse copiilor care au aplicat in cadrul programului de burse, dar pe care, din lipsa fondurilor nu i-am putut sustine.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Avem nevoie de 26910 lei pentru a le putea acorda burse tuturor celor 13 copiii. Avem nevoie...dar numarul de burse va depinde de suma pe care o sa reusim sa o strangem. O bursa este de 230 lei/luna si va fi acordata timp de 9 luni, in perioada septembrie 2013 - mai 2014.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Cel putin 10350 de lei care vor permite acordarea a 5 burse in anul scolar viitor.
Schimbările pe care le va produce proiectul Sustinem procesul de educatie al tinerilor beneficiari. Accesul la scoala este pentru unii dintre ei o provocare, distanta pana la oras, precaritea resurselor pe care le au la dispozitie, sustinerea parintilor si mediul nu intotdeauna prietenos in care locuiesc nu sustin participarea la scoala, ci dimpotriva. Le oferim suportul de care au nevoie pentru a putea urma scoala in conditii decente, de a-si cumpara manualele, cartile, plati transportul, masa sau cazarea in oras. Si nu este putin.
Contact: Fundatia Comunitara Cluj, mariana.salagean@fundatiacomunitaracluj.ro, 0733 932 557, www.fundatiacomunitaracluj.ro