InfoTrafic - nu lăsa să se scufunde viitorul unui copil. Înoată alături de noi!

Adaugat in May 31, 2013 | Vizualizari: 526
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: InfoTrafic participă şi anul acesta, pentru a treia oară, la Swimathon, pentru Dorel, un băiat de 16 ani care doreşte să îşi termine liceul şi să înveţe o meserie care să îi asigure un viitor mai bun, lui şi familiei sale.
Beneficiarii și grupul-ținta? Dorel, un tanar de 16 ani care are nevoie de suport pentru finalizarea studiilor liceale.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate În primăvara anului 2011 l-am cunoscut pe Dorel, din Aghireş. Avea 14 ani şi o mulţime de visuri, pe care nu era sigur că le va vedea vreodată îndeplinite. Terminase printre primii clasa a VIII-a, ar fi vrut să devină tehnician chimist, sau tehnician în protecţia mediului... sau bucătar! - pe scurt, îşi dorea o meserie, ca să nu îşi facă griji în privinţa viitorului. Avea, însă, puţine speranţe în această privinţă. Cu o mamă bolnavă şi un tată alcoolic, copilăria lui Dorel se sfârşise brusc. El trebuia să muncească în sat, cu ziua, ca să îşi poată sprijini, cât de cât, familia. Nu avea cine să îl susţină financiar, sau măcar moral. Acela a fost momentul în care cazul lui Dorel a ajuns la cunoştinţa Fundaţiei Comunitare Cluj, iar QBox şi InfoTrafic – Radioul de pe strada ta a decis că el merită ajutor. Am înotat pentru Dorel şi am strâns fonduri pentru el la două ediţii Swimathon, în 2011 şi în 2012, iar rezultatul a fost că acest copil şi-a permis să viseze în continuare. A mers la liceu şi a putut să înveţe mai departe, cu mai puţine griji, beneficiind de o bursă lunară, oferită de Fundaţia Comunitară Cluj din fondurile obţinute pentru el de la sponsorii care au susţinut înotătorul InfoTrafic/QBox. Anul acesta înotăm din nou pentru Dorel, căci nu îl putem abandona la jumătatea drumului. Mai trebuie să îşi termine liceul, ca să aibă, la final, meseria dorită. Încă e doar un copil care are nevoie de ajutor din partea oamenilor din jur. Situaţia în familia lui a rămas neschimbată, dar, datorită unor persoane cu suflet mare, există speranţă. Aşadar, InfoTrafic participă şi anul acesta, pentru a treia oară, la Swimathon, pentru Dorel. Dacă doreşti să îl ajuţi, de asemenea, trebuie să susţii înotătorul InfoTrafic şi să donezi, atât cât crezi de cuviinţă.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului 8.000 de lei
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 8.000 de lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Continuarea studiilor de către Dorel, acces la educaţie şi formare profesională.
Link proiect: http://www.qbox.ro/Cluj-Napoca/stiri/Povesti-deloc-de-poveste/Nu-lasa-sa-se-scufunde-viitorul-unui-copil-Inoata-alaturi-de-noi-la-Swimathon-2013-stire-34515.html
Contact: InfoTrafic - Radioul de pe strada ta!, madalina@qbox.ro, 0264-413 031, www.qbox.ro