AJUTA-MA SA CRESC IN FAMILIA MEA!

Adaugat in June 27, 2013 | Vizualizari: 536
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Proiectul urmareste sustinerea a 30 de familii asistate de Organizatia “Ecce Homo” in Cluj-Napoca, asigurandu-le sprijin in diferite domenii: economic, social, juridic, medical, etc. Dorim ca aceste familii sa depaseasca situatia de criza, sa fie motivate sa ajunga la indepedenta financiara si la o viata echilibrata astfel incat sa ajunga un model pentru cei din aceasi categorie sociala si de asemenea sa devina un sprijin pentru societate. Urmarim sprijinirea familiilor in situatia de criza prin care trec, astfel incat copiii sa poata creste si sa se dezvolte in familie si nu intr-o forma de institutionalizare. Vrem ca societatea sa constientizeze importanta tratarii cauzei nu a efectului.
Beneficiarii și grupul-ținta? Beneficiarii proiectului sunt 30 de familii aflate intr-o situaţie de criza declansata de evenimente cum ar fi: saracia, divortul sau separarea de partener, moartea unui membru al familiei, violenta domestica, existenta unei dependente la unul din membrii familiei, pierderea locului de munca, lipsa unei locuinte, aparitia unei boli cronice, etc.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Punctul de plecare al acestui proiect il constituie nevoia de a proteja copilul in familia sa, astfel incat sa nu ajunga intr-o forma de institutionalizare, sau mai grav, o povara pentru societate. O mamica care se lupta cu toate fortele sa isi pastreze copiii langa ea desi era singura, a facut urmatoarea afirmatie: “Este drept ca aceasta femeie care are trei copii, dar i-a dat la leaganul de copii sa fie ajutata iar eu care am luptat toti anii acestia grei sa-mi tin copiii langa mine, sa nu fiu ajutata?” Pe acest fond, ideea si scopul acestui proiect este ca fiecarui copil din familiile aflate in asistenta sa i se faciliteze posibilitatea sa creasca si sa se dezolte normal in propria familie. In functie de nevoia specifica a fiecarei familii, asistentul social va oferi servicii în urmatoarele domenii: - medical: intermediind interventii chirurigicale, consultatii si tratamente in spitale – in baza parteneriatelor pe care le avem cu unitati specializate. - juridic: sprijinind familiile in obtinerea documentelor de indentitate (certificate de nastere la copiii neinregistrati, carti de identitate) si sustinand familiile in vederea obţinerii drepturilor legale. - educational: sprijin pentru integrarea in invatamant a copiilor, evitarea abandonului scolar, indrumare pentru a doua sansa pentru persoanele care au interupt scoala sau sunt analfabete; - consiliere in cariera (editarea CV-urilor, medierea la diferite firme, etc) - moral: consolidarea familiei, încurajarea în asumarea propriilor responsabilităţi, sprijin pentru legalizarea casatoriei, promovarea şi confruntarea cu valorile şi principiile care protejeaza individul si familia. - financiar: - sprijin financiar pentru cei 67 de copii in domeniul educational pentru cumpararea de rechizite, echipament sportiv sau participarea la diferite activitati extrascolare; - acoperirea unor nevoi financiare urgente ale familiilor, declanşate de pierderea locurilor de muncă sau a locuinţei, apariţia unor probleme medicale, etc.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Bugetul necesar pentru implementarea proiectului: 20.000 lei -10.000 lei pentru rechizite, echipament sportiv si participarea copiilor la diferite activitati extrascolare; -10.000 lei pentru solutionarea diferitelor situatii de criza (acoperirea partiala sau totala a diferitelor tratamente sau interventii medicale, sprijin financiar in cazul pierderii locurilor de muncă sau a locuintei, etc.)
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 10.000 lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Numarul mare de copiii cu risc de a fi abandonati este in continua creştere, in ciuda masurilor de preventie care se iau, de aceea un astfel de proiect ar raspunde foarte bine nevoii familiilor aflate în crize temporare de viaţă, de a fi sprijinite in depasirea acestora, de a proteja copilul in familia sa, astfel incat sa nu ajunga intr-o forma de institutionalizare, sau mai grav, o povara pentru societate. Se urmareste responsabilizarea parintilor, intrarea in posesia drepturilor sociale de care acestia pot beneficia, integrarea copiilor in sistemul educational, prevenirea abandonului scolar, integrarea socio-profesionala a adultilor, consolidarea relaţiilor familiale. De asemenea, se urmareste constientizarea societatii romanesti de responsabilitatea pe care fiecare din noi o avem in a intinde o mana de ajutor cand vedem o nevoie reala in jurul nostru.
Link proiect: http://www.ecce-homo.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=101&Itemid=72&lang=ro
Contact: Organizatia Ecce Homo- Persoana de contact: Boanca Lavinia, ecce-homo@clicknet.ro, 0264437179, 0744188126, www.ecce-homo.ro