E ziua mea, îmi doresc şi eu un cadou!

Adaugat in June 14, 2012 | Vizualizari: 837
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Copiii care vin în centrele de zi FRCCF din Cluj-Napoca, Câmpia Turzii, Oradea, Satu Mare, Popeşti şi Alba-Iulia ajung la vârste fragede să aibă probleme grave: majoritatea trăiesc încă în locuinţe fără apă potabilă, încălzire sau curent, părinţii îi neglijează, mulţi dintre ei trăiesc într-un mediu familial violent, au dificultăţi la învăţare ori nu au încălţăminte şi îmbrăcăminte pentru a merge la şcoală. În centrele noastre de zi oferim copiilor o mică petrecere de ziua lor: toţi cei născuţi într-o lună sunt sărbătoriţi cu o felie de tort şi suc. Vrem însă să le oferim copiilor şi cadouri de ziua lor de naştere, ca petrecerea şi zâmbetul lor să fie complete.
Beneficiarii și grupul-ținta? 250 de copii care vin zilnic în centrele de zi FRCCF și care beneficiază de sprijinul oferit de specialiştii fundaţieii. Familiile lor nu au posibilitatea materială de a le oferi un cadou copiilor de ziua lor sau de a-i trimite în excursii/ tabere.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Scopul proiectului este ca fiecare copil care frecventează centrele de zi FRCCF să aibă ocazia de a se bucura împreună cu prietenii lui de ziua de naştere. În ultima săptămână din lună, organizăm o mică petrecere care îi sărbătoreşte pe cei născuţi în luna respectivă. Copiii primesc o felie de tort şi un pahar de suc şi petrec alături de prietenii lor, jucându-se şi distrându-se. Pe lângă aceasta, ne dorim ca fiecare copil să poată primi şi un cadou cu ocazia zilei sale de naştere, care să conţină atât lucruri utile (rechizite, produse de igienă etc.), cât şi o jucărie şi dulciuri. Petrecerile pentru copii se vor desfăşura în centrele de zi FRCCF în prezenţa psihopedagogului şi a voluntarilor.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Cu 30 de lei un copil poate primi un cadou de ziua de naştere. Ne dorim să le putem oferi câte un cadou tuturor celor 250 de copii de care avem grijă în centrele de zi FRCCF. Pentru aceasta avem nevoie de 7.500 lei.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 7.500 lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Să aibă parte de o petrecere de ziua lor şi să primească un cadou luat special pentru ei este o experienţă deosebită pentru copii. Ei se simt apreciaţi, se bucură de atenția primită, nu în ultimul rând, vor fi încântați de cadourile primite. Cadourile şi participarea la petrecerea aniversară va constitui şi un stimul pentru copii, astfel încât ei să obţină rezultate mai bune la învăţătură şi să se implice mai mult în activităţile din centru.
Link proiect: www.frccf.org.ro
Contact: Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie, manuela.tuglui@frccf.org.ro, 0264-594893, 0729 119 139, www.frccf.org.ro