YouthBank Cluj

Adaugat in June 6, 2012 | Vizualizari: 709
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: YouthBank Cluj este un program adresat liceenilor clujeni, ajuns la cea de-a sasea editie de implementare. Programul raspunde nevoii de dezvoltare a urmatoarelor tipuri de abilitati si cunostinte in randul tinerilor implicati in program: competente de comunicare si negociere; competente de management financiar si contabi; cunostinte strangere de fonduri sau acordare de finantari. Astfel, programul vine in completarea educatiei de tip formal, oferindu-le tinerilor acces la un cadru de invatare si dezvoltare personala, in care sunt responsabilizati si motivati.
Beneficiarii și grupul-ținta? Beneficiarii programului YouthBank Cluj pot fi divizati astfel: - beneficiari directi: echipa YouthBank Cluj - cei 10 voluntari activi ai programulu - beneficiari indirecti: reprezentati atat de echipele de liceeni care primesc finantare in cadrul programului, dar si de alti liceeni care se implica voluntar isi dezvolta abilitati si aptitutdini prin intermediul acestui program. Grupul-tinta: liceeni clujeni.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Implementat pe plan local de Fundatia Comunitara Cluj, YouthBank Cluj este administrat de un grup de tineri cu varste cuprinse între 15 si 19 ani. Acesta urmareste constituirea, promovarea sii administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de catre liceeni. Fondurile stranse prin intermediul acestui mecanism vor acoperi urmatoarele tipuri de traininguri si sesiuni de formare de care vor beneficia tinerii implicati in YouthBank Cluj pe parcursul derularii editiei curente a programului: - Traininguri de dezvoltare personala si profesionala de care vor beneficia tinerii implicati in YouthBank Cluj - Training de comunicare si relationare - Training de atragere de finantari - Training privind antreprenoriatul social - Training de management financiar si leadership - Training pentru acordarea de finantari - Sesiuni de monitorizare si evaluare a proiectelor finantate - Sedinte si intalniri de lucru
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Bugetul anual necesar implementarii si derularii proiectului YouthBank Cluj se ridica la aproximativ 60.000 lei. Aceste costuri includ atat cheltuielile administrative pe care le presupune pregatirea echipei de voluntari pe parcursul unui an, respectiv pe parcursul diverselor etape ale programului (recrutare si selectie, strangere de fonduri, comunicare, acordare de finantari, implementare, monitorizare si evaluare). Totodata, suma include si costurile pe care programul le suporta pentru acordarea de finantari in comunitate, in vederea implementarii de proiecte specifice de catre liceeni cu spirit filantropic.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Obiectivul financiar pe care programul YouthBank Cluj si l-a propus pentru aceasta campanie de strangere de fonduri este de 10.000 de lei.
Schimbările pe care le va produce proiectul Schimbarile care vor avea loc prin intermediul programului YouthBank Cluj sunt pe termen mediu si lung. Acestea sunt motivate de structura programului, de profunzimea si calitatea schimbarii pe care acest program si-a propus-o. Obiectivul general al programului este de a imbunatati abilitatile fine (soft skills) ale liceenilor, de a le cultiva spiritul filantropic si initiativa civica, iar acest lucru se realizeaza pe o perioada medie si lunga de timp. Rezultatul va fi sesizabil la nivelul comunitatii, printr-o comunitate mai implicata, o economie locala mai complexa si mai sustenabila datorita existentei unei forte de munca mai bine educata.
Link proiect: http://cluj.youthbankromania.ro/
Contact: Fundatia Comunitara Cluj, larisa.dragos@fundatiacomunitaracluj.ro, 0757 382 426, www.cluj.youthbankromania.ro