Tabăra de Vară Temerarii 2012 – Pentru tinerii care au învins cancerul! – Asociația Little People

Adaugat in June 15, 2012 | Vizualizari: 740
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Fondurile obținute în urma evenimentului vor finanța organizarea celei de V-a ediții a taberei de vară pentru membrii clubului TEMERARII, cel mai activ grup de tineri supraviețuitori de cancer din Europa, o comunitate ce numără peste 270 de tineri din peste 71 de localități din România. Comunitatea asigură susţinere reciprocă şi facilitează reintegrarea reuşită a pacienţilor în viaţa de adolescent sau tânăr adult după tratament. Moto-ul Clubului Temerarii este unul pozitiv: TEMERARII știu că se poate! POȚI ȘI TU!
Beneficiarii și grupul-ținta? Clubul Temerarii a fost înfiinţat în anul 2006 de Asociaţia Little People, asociație care în prezent desfăşoară activităţi zilnic, de luni până duminică, pentru pacienţii bolnavi de cancer din 6 centre onco-pediatrice din 4 oraşe: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi, având cea mai amplă rază de acţiune în rândul copiilor şi adolescenţilor bolnavi de cancer din România. TEMERARII este o reţetă de succes de care fiecare cetăţean al României ar trebui să fie mândru, nu există un astfel de grup de suport în întreaga Europa! Şi nu este vorba despre o poveste de succes, ci de mai mult de 200 de poveşti de succes. Clubul TEMERARII are în momentul de faţă 259 de membri din 71 de localităţi de pe teritoriul României, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenţilor şi al tinerilor adulţi. Cea mai importantă inițiativă a TEMERARIILOR este Campania „Poţi Şi Tu!”, o campanie de conștientizare în rândul populației cunoscută deja de publicul clujean şi nu numai, prin intermediul brăţărilor galbene. Temerarii reprezintă un concept unic pentru România, iar mesajul acestor adolescenţi este unul de celebrare a vieţii, de tinereţe şi forţa de a împlini vise. Temerarii simbolizează o comunitate de tineri deosebiți care împreună construiesc destine și oferă comunității un exemplu pozitiv în fiecare zi. Răspândirea unui mesaj puternic, Poţi și Tu!, ajută la creșterea gradului de conştientizare în rândul societății privind importanța accesului la informare asupra bolii, privind necesitatea de a oferi un cadru de suport pentru pacienți atât în timpul tratamentului cât și ulterior în viață.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate În fiecare an în cadrul taberei de vară Temerarii are loc întâlnirea anuală a membrilor în cadrul căreia se decide alocarea fondurilor obținute din cadrul campaniilor Poți și Tu inițiate pe parcursul anului. În 2011 Temerarii au decis să aloce 30% din fonduri achiziționării de medicamente, 30% continuării Campaniei Poți și Tu și 40% alocării de fonduri pentru Temerarii care au recidivat. Acțiunile Poți și Tu se desfășoară pe tot parcursul anului și reprezintă iniţiative ale Temerarilor care îşi duc mesajul în localităţile de provenienţă, asigurând răspândirea la nivel naţional a mesajului puternic de curaj şi lupta împotriva bolii. Anul acesta tabăra va avea loc în judeţul Cluj și va avea 150 de participanți, membri ai clubului TEMERARII. Tema taberei se va centra în jurul conceptului de leadership, iar activitățile concepute îi vor ajuta pe tineri să se familiarizeze cu diferite aspecte ale conceptului, să deprindă abilități necesare unui lider în societate. Tema a fost inspirată de vocea puternică a TEMERARILOR care s-a făcut auzită în Parlamentul European dar și cel național și care a transmis mesajul pozitiv de supraviețuire. Distracția, jocurile dar și învățarea sunt indicativele ediției de anul acesta a taberei de vară TEMERARII!
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului 80'000 lei
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 20'000 lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Tema acestui an pentru tabăra de vară TEMERARII este inspirată de către nevoia existentă în societate de a împuternici tinerii, de a-i ajuta să-și exprime ideile și nevoile, de a-i integra social şi profesional în comunitate. Membrii comunității TEMERARII au devenit adevărați ambasadori la nivel național și internațional ai mesajului pozitiv de supraviețuire Poți și Tu!, reușind să ridice nivelul de conștientizare în societate asupra faptului că această boală nu este un stigmat. Activitățile concepute pentru tabăra de vară sunt concentrate în jurul dorinței de a oferi tinerilor prilejul de a învăța și de a-și descoperi abilitățile de lider într-un mod distractiv și inovativ.
Link proiect: www.thelittlepeople.ro
Contact: Asociatia Little People Romania contact person - Miki Inoue, serghei@thelittle-people.org, 0748780985, www.thelittlepeople.ro