facebook twitter youtube       Centralizator       Contact
 
 

"Pedaleaza pentru amici"

Adaugat in June 11, 2012 | Vizualizari: 869
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Sustinerea a doua Case de copii, asigurandu-se acoperirea cheltuielilor pentru intretinerea celor 25 de copii. De asemenea, constientizarea societatii de existenta copiilor aflati in dificultate, fara adapost, fara suport familial care au nevoie de acceptare si sustinere. Dorim ca societatea sa se implice activ in recuperarea si acceptarea sociala a acestor copii!
Beneficiarii și grupul-ținta? Beneficiari sunt cei 25 de copii orfani din casa de tip familial a-mic si centrul social La noi. Copii provin din familii dezorganizate care fie si-au abandonat copii fie conditiie materiale in care locuiesc i-au adus in imposibilitatea de a-si intretine copii. Parasiti de familie si prieteni unii dintre acesti coii au ajuns sa locuiasca in grajduri, sa cerseasca, au fost abandonati in spitale.De aici au fost adusi in casele de la Ecce Homo unde se incearca recuperarea lor fizica si emotionala.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Proiectul "Pedalează pentru amici" a fost demarat la începutul lui 2012, la iniţiativa Cristinei Bălaş şi Lea Urs, pornind din pasiunea pentru mersul pe bicicletă. Acest proiect a adoptat o latură caritabilă, având ca scop strângerea de fonduri pentru copii dezavantajaţi din proiectele Organizaţiei Ecce Homo - Casa Familială "a-mic" şi Centrul Social "La noi" (pentru detalii vizitati www.ecce-homo.ro). Cristina şi Lea vor porni la începutul lui Septembrie 2012, urmând să parcurgă cei peste 2525 de km, de la Cluj-Napoca la Barcelona pe bicicletă, în decursul a 25 de zile, timp în care vor traversa următoarele ţări: Ungaria - Slovenia - Italia - Franţa - Spania, destinaţia finală fiind Barcelona. Banii adunaţi vor fi folosiţi în beneficiul copiilor dezavantajaţi social din cele doua proiecte ale Organizaţiei Ecce Homo.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului 12.625 Euro echivalentul kilometrilor pe care ii vom pedala pana in Spania! Banii vor fi folositi in bugetul pe anul 2012-2013 de intretinere a copiilor din cele doua centre.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 10.000 lei
Schimbările pe care le va produce proiectul In primul rand dorim sa constientizam societatea de existenta acestor copii si de nevoia de a fi acceptati. Fondurile pentru functionarea caselor in care locuiesc copii provin in proportie de 95% din donatii externe. Prin implementarea acestui proiect dorim sa constientizam societatea ca trebuie sa invatam sa ii ajutam pe ai nostri, ei sunt problema noastra nu a celor din afara tarii, chiar daca prin imlicarea financiara acestia demonstreaza ca le pasa mai mult decat ne pasa noua. Fara existenta acestor case, copii nu au nici o sansa sa schimbe felul de viata mostenit de la parintii lor. Viitorul lor depinde de noi, iar viitorul lor este viitorul societatii de maine.
Link proiect: http://noipe2roti.blogspot.ro/; www.ecce-homo.ro;
Contact: Cristina Balas, so_what_cris@yahoo.com, 0740183597, www.ecce-homo.ro