Lumea Copiilor de la Terapie Intensivă

Adaugat in June 6, 2012 | Vizualizari: 690
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Spațiul ocupat de secția ATI a Spitalului de Copii a fost extins și recompartimentat recent, însă medicii trebuie să lupte – de multe ori în situații disperate – cu boli și cazuri care în trecut erau în afara resurselor medicale. Sunt resurse care există acum, însă la care ei nu au acces și de care au mare nevoie. "Am ventilat manual un bebeluș de trei luni toată noaptea. Altfel risca să moară. Nu aveam un aparat – un ventilator – astfel că am ținut un om blocat până a doua zi, când am împrumutat un aparat de la Unitatea de Primire Urgențe" - dr. Kovacs Eniko, șef secție ATI
Beneficiarii și grupul-ținta? Copiii internati sau cei care vor ajunge sa beneficieze de serviciile Sectiei ATI a spitalului de Copii.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Copii născuți cu malformații, copii care suferă de cancer, ocluzii intestinale, peritonite, fracturi, copii în comă, copii aflați în moarte cerebrala, Copii care sunt victime ale accidentelor de mașină, copii... politraumatizați sau arși. Uneori traiesc aici din prima zi de nastere... până la moarte, iar alteori din prima zi, până când medicii reușesc imposibilul și le (re)dau viața... Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj este cea mai grea, spun medicii de acolo. Este grea, pentru că te lovești peste tot de imaginea dureroasă a unor copii care nu pot respira singuri, care uneori nu au voie să mănânce zile... sau săptămâni întregi și sunt alimentați intravenos. E un loc unde sondele, tuburile, acele, cateterele, operațiile și investigațiile fac parte din decor, un decor din care familia și prietenii lipsesc, iar jocul și joaca sunt amintiri și bucurii îndepărtate. În cadrul Maratonului Internațional Cluj am susținut de asemenea cauza Spitalului și am reușit să strângem peste 8.000 de lei. Ne propunem să continuăm să-i susținem și în cadrul Swimathonului 2012.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Ne propunem să strângem 15.000 de Euro, suma din care vor putea fi cumpărate 12 seringi automate și 5 infuzomate, toate vitale pentru funcționarea secției ATI (cost aproximativ: 4.000 lei/produs).
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 60.000 de lei
Schimbările pe care le va produce proiectul O sectie de terapie intensivă modernă, un numar din ce în ce mai mare de copii tratați în cadrul acestei secții, cât mai multe vieți salvate.
Link proiect: www.fundatiacomunitaracluj.ro
Contact: Fundatia Comunitara Cluj, mariana.salagean@fundatiacomunitaracluj.ro, 0264 434 618, www.fundatiacomunitaracluj.ro