facebook twitter youtube       Centralizator       Contact
 
 

Integrarea sociala a grupurilor defavorizate prin sport

Adaugat in June 13, 2012 | Vizualizari: 827
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Problemele identificate sunt: dificultăţi în integrarea socială ca urmare a asocierii cu o subcultură marginală, lipsa proiecţiei de viitor, informatii putine despre continutul muncii presupus de exercitarea activitatilor, aria optiunilor profesionale este restransa, influenţabilitate accentuată la comportamente deviante/delincvente, precum si activităţi infracţionale de tipul furturilor mărunte, a cerşetoriei, a vagabondajului sau a prostituţiei. Proiectul propus contribuie la combaterea infractionalitatii, consumului de alcool si substante toxice, prin realizarea unui program de insertie social, prin practicarea unor sporturi, de catre copiii si persoanele fara adapost.
Beneficiarii și grupul-ținta? 122 persoane care beneficiaza de serviciile fundatiei: 17 copii de pe raza judeţului Cluj, care au părăsit domiciliul familiei şi au trăit în stradă, periclitându-şi situaţia şcolară, astfel riscând să ajungă în stradă datorită condiţiilor financiare şi locative insuficiente ale familiei de origine. 105 tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului, persoane aflate anterior in detentie si a persoanelor ramase fara adapost.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Amenajarea unui teren multifunctional de sport (fotbal si tenis), cu scopul de a promova valorile morale, considerând că acestea sunt importante pentru cultivarea unui comportament care să-i ajute să renunţe la viciile dobândite pe stradă. Activităţile proiectului 1. Module de pregatire 1.1. Contactarea unor firme pentru executarea lucrarilor Se vor contacta firme si se vor analiza ofertele SC Timovladian SRL, Oradea SC Artimex SRL, Cluj Napoca 2. Activitati de montare a gazonului artificial 2.1. Turnarea betonului si a asfaltului Suprafata pe care va fi montat gazonul va fi sapa de beton cu o grosime de 10 cm, si din turnare sa i se creeze o panta de 1 la mie pentru scurgerea apei. 2.2. Asternerea gazonului artificial Se va realiza cu un tehnician de la firma contactata, care va fi ajutat de un numar de 6-8 muncitori. Caracteristicile gazonului artificial: YFII-55428 are inaltimea firului de iarba de 55mm, bicolor de tip monofilament si este confectionat din polietilena cu 12800-Dtex. Este recomandat pentru fotbal fiind omologat FIFA. Gazonul Artificial YFII-55428 este rezistent la razele UV si la conditii meteo extreme. 2.3. Realizarea marcajelor in teren Se va aplica o vopsea alba, se va elimina praful si alte reziduuri din timpul montajului 2.4. Montarea Nocturnei si a portilor  Instalatia de iluminat va fi realizata de specialisti ai firmei contactate. Se vor monta lampi care sa asigure o distributie eficienta a fasciculului luminos. 2.5. Imprejmuirea terenului Se va realiza de firma care executa lucrarea de montare a gazonului artificial. Fixarea stalpilor se face prin betonare, pentru a asigura o buna stabilitate. Inaltimea gardului va fi de 4 m Plasa de sarma va fi plastifiata, cu grosimea de 3,2 mm impotriva coroziunii. 3. Activitati de informare si publicitate Pentru activitatea de informare si publicitate se va publica o apariţie în presa scrisă locală, in care se va specifica numele sponsorilor (finantatorilor) proiectului. Suprafata teren sport: 40m X 24m
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Sumarul bugetului – în Euro: LINII DE BUGET I. Resurse umane Cheltuieli cu salarii (1 salar cu plata pe 2 luni) 460 II. Echipamente (materiale) Gazon montat 16320 Instalatie nocturna 4650 Decopertare, betonare 10000 TOTAL 31.430 Euro
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Amenajarea unui teren multifunctional de sport, cu scopul de a dezvolta contacte sociale-cunoastere si de a creste motivatia pentru integrarea in societate a grupurilor defavorizate.
Schimbările pe care le va produce proiectul Sportul va produce efecte psihice asupra persoanelor din grupurile vulnerabile, fiind ajutati la reintegrarea lor sociala prin dobandirea increderii in sine si control al emotiilor. Disciplina este importantă într-o echipă de fotbal. Nu se pune accentul pe cine câştigă, ci cum se comporta pe teren. Valorile sportului (fairplay-ul, spiritul de competiţie, disciplina personală, munca în echipă) le va determina un mod de viaţă dezirabil cu cerintele societatii.  Dacă aceste persoane vor reusi să fie disciplinate pe teren, prin controlul emoţiilor, a violenţei verbale şi fizice, vor putea reuşi şi în afara terenului de sport în viaţa de zi cu zi. cresterea motivatiei intrinseci pentru reintegrarea sociala; recunoasterea sociala a sportului practicat, care genereaza o intarire pentru a lucra in viitor (descoperirea valorilor interne), reducand infractiunile; dezvoltarea abilitatilor de interactiune sociala, care vor duce la cresterea increderii in sine, straduinta de a se dezvolta; dezvoltarea spiritului competitiv si dezvoltarea aptitudinilor de munca in echipa, indivizii în situaţii colective renunţă la standardele individuale proprii, preluându-le pe cele ale grupului-normele colective, care interiorizate, devin sistem de referinţă pentru individ. dezvoltarea abilitatilor de comunicare; dezvoltarea aptitudinilor de viata: negociere, rezolvare de probleme; dezvoltarea abilitatilor personale; dezvoltarea atitudinii independente si auto-motivationala.
Link proiect: www.pfr.ro
Contact: PRISON FELLOWSHIP ROMANIA, andrei.csilik@pfr.ro, 0264/ 420 967; 0746/535 190, www.pfr.ro