Gospodaria naturala- Casuta din zmeuris

Adaugat in June 16, 2012 | Vizualizari: 852
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Atat timp cat exista oameni, vor exista si locuinte (in contextul actual al necesitatiilor si a consumului), atat timp cat exista locuinte, va exista si poluare. Prin definite, orice constructie are un impact negativ asupra mediului dar posibil si asupra locatarilor, astfel, pentru afirmatiile de mai sus proiectul "Casuta din zmeruis" propune alternative pentru materialele de constructie si sistmele necesare unei gospodarii, minimizand impactul asupra mediului si sanatatii locatarilor.
Beneficiarii și grupul-ținta? Locuitorii satului Mesteacanu (Judetul Salaj), care vor participa pe toata durata proiectului, si vor putea aplica modelele de sisteme invatate, la ei acasa. Voluntari, elevi, studenti, profesori din diferite domenii, vizitatori si toate persoanele interesate de o alternativa mai aproape de mediu si de oameni.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Proiectul doreste sa ofere o solutie naturala pentru constructii cu impact redus asupra mediului, folosind resurse minime. Activitatile proiectului vor fii: Constructia casutei din baloti de paie, cu fundatia de piatra, tencuiala peretilor cu Cob ( un mix de lut, nisip, paie, apa), constructia sobei din Cob, cu un randament ridicat de ardere functionand cu biomasa, toalete pentru compostarea rezidurilor organice, tratarea apei gri cu ajutorul zonelor umede construite. Constructia unui cuptor de lut, si nu in ultimul rand amenajarea unei gradini inmiresmate.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului 20000
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 5000
Schimbările pe care le va produce proiectul Satul Mesteacanu nu detine sistem de canalizare, iar zonele umede construite impreuna cu toalete pentru compost ar putea deveni o solutie sustenabila la nivel de sat. Persoanele implicate in proiect vor intelege beneficiile tipurilor de constructie cu impact redus asupra mediului. Schimbarea comporatamentului oamenilor implicati fata de natura. Un pas important spre solutionarea problemelor de mediu. Schimb de experienta si cunostinte. Inca un pas spre promovarea voluntariatului.
Link proiect: http://viata-alternativa.weebly.com/casuta-din-zmeuris.html
Contact: Nitu Victor, nituvictor2010@gmail.com, 0746175316, http://viata-alternativa.weebly.com