Concurs de mici planuri de afaceri în mediul rural

Adaugat in June 22, 2012 | Vizualizari: 800
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Pe durata unui proiect demarat de Civitas, persoane ocupate în agricultură, șomeri sau deținători de mici afaceri în mediul rural s-au familiarizat cu concepte de marketing, contabilitate, indicatori financiari și în final fiecare beneficiar a trebuit să elaboreze propriul plan de afaceri. Însă ceea ce proiectul ne-a permis a fost ne apropiem mai mult de persoanele care locuiesc în mediul rural și să le înțelegem mai bine nevoile, probleme cu care se confruntă și dorințele lor de a face dintr-o pasiune o mică afacere. Nu am făcut minuni, dar unele afaceri au fost regândite, iar cele mai pragmatice puse pe hârtie . Am promis că vom încerca să ajutăm acești oameni. Pe 7 înotam pentru ei!
Beneficiarii și grupul-ținta? Beneficiarii acestui proiect vor fi persoanele care au participat la cursurile desfășurate în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea calității resurselor umane în mediul rural și promovarea antreprenoriatului în activități non-agricole” și care necesită ajutor fie în demararea unei mici afaceri fie în modernizarea afacerilor pe care le dețin.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Deși aveau mici afaceri care funcționau de ani de zile, beneficiarii noștri se confruntau cu probleme cum ar fi lipsa aparaturii IT, lipsa cunoștințelor de operare pe un calculator sau chiar lipsa unei gândiri strategice privind promovarea produselor lor. Însă teama de a demara o afacere a fost cea mai mare problemă pe care am putut-o sesiza la acești oameni. Acest proiect reprezintă continuitatea proiectului menționat mai sus. Dorim să organizăm un concurs de planuri de afaceri pentru persoanele din mediul rural din județul Cluj, persoane care au fost instruite de către fundație în cadrul proiectului menționat mai sus. Activitățile vor fi: lansarea apelului, înscrierea proiectelor, selectarea a trei proiecte câștigătoare în funcție de parametrii prestabiliți, organizarea unui mic eveniment de înmânare a premiilor. Premiile vor consta în sume de bani strânse în cadrul evenimentului Swimathon. Premiul 1: 3.000 lei Premiul 2: 2.000 lei Premiul 3: 1.000 lei
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului 6.000 lei
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 5.000 lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Premiile vor fi acordate acelor mai bune planuri de afaceri, care vor răspunde unor nevoi ale participanților. În acest sens, sumele vor fi alocate fie pentru demararea unor mici afaceri, fie pentru achiziționarea unor componente necesare unei mai bune funcționări ale afacerilor deja existente, sau pentru orice necesitate bine justificată în planul de afaceri. În acest sens, dorim să încurajăm dezvoltarea antreprenoriatului în mediul rural prin stimularea creativității și inițiativei acestor persoane.
Link proiect: http://antreprenoriatrural.wordpress.com/
Contact: Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, raluca.gaiseanu@civitas.ro, 0743.92.99.17, www.civitas.ro