Cifrele inseamna Viata

Adaugat in June 12, 2012 | Vizualizari: 868
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Nevoia: Izolarea in camere sterile a pacientilor cu leucemii si alte cancere ale sangelui, aflati in tratament chimioterapic , cu scopul de a reduce rata infectiilor, prin crearea de CENTRE STANDARDIZATE in 6 orase. Cea mai frecventa cauza de imbolnavire si deces la pacientii cu cancer este infecţia. Pacienţii cu cancer care sunt trataţi cu chimioterapie, radioterapie, şi / sau interventii chirurgicale au un risc crescut de a dezvolta infecţii, datorita scaderii imunitatii. Infectiile bacteriene si cele fungice le pot fi fatale. Camerele sterile presupun filtrarea aerului pentru indepartarea bacteriilor, flux laminar, presiune pozitiva, un standard european in tratarea acestor pacienti.
Beneficiarii și grupul-ținta? In Romania, in lipsa Registrului national al bolnavilor de cancer, se estimeaza ca sunt 5.000 de pacienti diagnosticati cu boli de sange si anual apar alte cateva sute de noi cazuri. Medicii se vad astfel nevoiti sa acorde asistenta medicala cu mainile goale iar pacientii se afla in situatia de a afla ca boala lor, tratabila in majoritatea tarilor europene lor, in Romania, le poate fi fatala din cauza unor infectii contractata in spital, pe perioada tratamentului chimioterapic.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate In urma proiectului Nu ma ignora 2010-2011 am creat premisele ca acesti pacienti sa fie diagnosticati corect. Proiectul 2011-2012 va crea premisele ca pacientii sa fie tratati corect, in tara lor, conform protocoalelor moderne. Solutia Ministerului Sanatatii a fost sa inchida aceste centre de hematologie. Unde s-ar putea trata acesti pacienti daca centrele se inchid fara a extinde pe cele existente care sa aiba in dotare aceste camere curate, realizate la standarde internationale? Strangerea de fonduri a inceput in decembrie 2011 printr-o campanie media de informare a facilităţilor prevăzute în codul fiscal, prin care companiile pot dona 20% din impozitul pe profit unui ONG. Campania “Cifrele inseamna Viata” a asociatiei Salveaza Vieti a avut 39 de aparitii in cadrul stirilor PRO TV din luna decembrie, reusind sa adunam peste 800.000 euro. Cu suma stransa vom demara constructia de camere sterile la Institutul Clinic Fundeni (copii si adulti-9 camere) si la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (adulti-5 camere). Aceasta campanie va continua pana la strangerea fondurilor necesare construirii si in celelalte orase din tara a camerelor sterile. Facilitatea fiscala prin care companiile pot redirectiona 20% din profit este inca puţin si folosita cunoscută în rândul companiilor, mai ales cele mici şi mijlocii, dar şi în rândul multor contabili, astfel că sume importante de bani se pierd în buget, deşi ar putea susţine un domeniu în care statul eşuează: construirea unui sistem de sănătate performant. Asociatia Salveaza Vieti are experienţa anilor 2009 (cand a strans 100.000 euro) si 2010 (în care a adunat peste 400.000 de euro), doar pe baza acestei facilitati. Momentul în care banii vor fi stransi, va fi marcat printr-o conferinta de presa. Se va urmări comunicarea finalizării proiectului tuturor sponsorilor prin newsletter, comunicat de presă şi eventuale reportaje TV. Rezultatele partiale sunt de asemenea comunicate prin newslettere trimestriale catre sponsorii proiectului.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Se estimeaza un necesar de 40 camere curate in cele 6 orase (printre care si Cluj-Napoca) Costul unei camere se ridica la aproximativ 50.000 euro Necesar : 2.000.000 eur Cheltuieli administrative: maxim 6% din buget.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Prin Swimatton dorim sa cream premisele pentru ca si in Cluj sa putem trata in camere sterile copiii si adultii cu diverse cancere ale sangelui. Prin Swimatton am putea asigura dotarea unei camere sterile cu echipamentul necesar (estimare: 15.000 euro) - pat de terapie intensiva, cu posibilitatea de a fi schimbate pozitiile electric - monitor functii vitale (TA, puls, oximetru, respiratii) - Pompe de perfuzie, pompe de seringi (injectomate) - Staţie de andocare pentru până la 10 pompe - Suport de perfuzie mobil pentru staţia de andocare - televizor, computer (laptop) - Conectare la centrale de monitorizare video - Noptiera - 2 scaune - Birou
Schimbările pe care le va produce proiectul Cresterea ratei de supravietuire a bolnavilor de leucemie/cu cancere ale sangelui/cancer in Romania. - creşterea ratei de vindecare a bolnavilor de leucemie şi alte tipuri de cancere limfatice, astfel încât să se apropie de rata europeană de 80% - oferirea de solutii in Romania pentru toti pacientii (copii si adulti) de tratament la standarde internationale dupa ce diagnosticarea acestora se face in profunzime.
Link proiect: http://www.salveazavieti.ro/campanii/2011/Cifrele-inseamna-VIATA
Contact: Carmen Uscatu, carmen.uscatu@salveazavieti.ro, 0724 047 395, www.salveazavieti.ro