Adăpost pentru câinii bătrâni sau cu grave infirmități din Centrul de Adopții „Arca lui Noe” Cluj

Adaugat in June 12, 2012 | Vizualizari: 1057
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Amenajarea unui adăpost pentru 10 câini bătrâni sau cu grave infirmități și probleme de socializare care se găsesc momentan în Centrul de Adopții “Arca lui Noe” Cluj.
Beneficiarii și grupul-ținta? 10 câini bătrâni, cu handicap sever, extrem de timizi sau cu alte nevoi speciale (traumatizați în comunitate, nu foarte sociabili), care se găsesc în Centrul de Adopții ”Arca lui Noe”. În perspectivă, în măsura ”eliberării” locurilor, de acest adăpost vor beneficia câinii aflați în situații limită pe care vom reuși să-i salvăm de pe străzile orașului și județului Cluj.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate ”Măreția unei națiuni și progresul ei moral pot fi măsurate prin felul în care tratează animalele.” (Mahatma Gandhi) În cadrul Centrului de Adopții ”Arca lui Noe” sau, aiurea, pe străzile orașului și județului Cluj, există o categorie de câini nedoriți de nimeni, fără nici o altă șansă de supraviețuire, decât aceea a construirii unui mic adăpost dedicat lor, un loc în care să-și trăiască liniștiți și iubiți ultimele zile de viață! Fiind ori foarte bătrâni ori infirmi, în urma unor accidente provocate de cruzimea semenilor noștri, ori traumatizați sau din cale afară de timizi, despărțirea lor de ceilalți câini, în cazul celor din cadrul Centrului de Adopții ”Arca lui Noe”, sau salvarea lor de pe străzile orașului e singura lor speranță pentru normalitate. Iar amenajarea acestui adăpost special, unde, asigurându-li-se o îngrijire corespunzătoare nevoilor lor (hrană, apă, curățenie și tratamentele medicale), le-ar schimba calitatea vieții și le-ar oferi pentru o vreme liniștea bine meritată. Cu sprijinul dumneavoastră, a susținătorilor noștri, și datorită bunăvoinței doamnei Vera Kreutzberger și a domnului dr. Mihai Lungu, care, alături de voluntarii asociației, își asumă îngrijirea acestor ființe năpăstuite și care, mai mult decât atât, pun la dispoziția asociației ”Arca lui Noe” terenul necesar construcției adăpostului, sperăm să putem oferi acestor suflete (măcar câtorva dintre ele), după o viață zbuciumată, dragostea și armonia îndelung râvnită. Activitățile concrete în acest sens sunt după cum urmează: 1. Stabilirea locației – satul Bălcești, comuna Căpuș, județul Cluj; 2. Semnarea contractului de închiriere și a contractelor de voluntariat; 3. Măsurarea terenului; 4. Stabilirea amenajărilor necesare: gard de împrejmuire, poartă de acces, ecluză pentru intrare fără pericolul evadarii animalelor, cuști-platformă acoperită și spațiu depozitare pentru hrana uscată; 5. Întocmirea proiectului de execuție ; 6. Achiziționarea materialelor; 7. Derularea lucrărilor de execuție a amenajărilor prevăzute.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Estimativ realizarea proiectului ar necesita suma de 8.000 lei
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 5.000 lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Amenajarea unui loc special, retras și dotat corespunzător nevoilor acestei categorii de caini ar asigura o viață liniștită (cât le-a mai rămas după toate nenorocirile de care au avut parte până în momentul aducerii lor în adăpost), tratamente medicale, hrana potrivită, precum și multă atenție și căldură sufletească din partea voluntarilor care se implică în această activitate. Plecând din Centrul de Adopții ”Arca lui Noe” un număr inițial de 10 câini (din cei aproximativ 70), aceștia ar ceda locul câinilor mai tineri, puilor și urgențelor medicale, care au șanse mai mari de a fi pregătiți pentru adopție. În același timp, voluntarii care activează în cadrul Centrul de Adopții ”Arca lui Noe” ar putea redirecționa timpul acordat acum acestei categorii de câini cu nevoi speciale (destul de mult, în principiu) celorlați câini, la fel de dornici să aibă parte de atenție, joacă și socializare.
Link proiect: www.arcaluinoe.eu https://www.facebook.com/arcaluinoecluj
Contact: Asociația pentru protecția necuvântătoarelor ”Arca lui Noe” Cluj, arca_noe_ursu@yahoo.com, 0746021044 (Finuca Bora), 0742214914 (Irina Ioana David), 0746937368 (Ciprian Butnaru), https://www.facebook.com/arcaluinoecluj, www.arcaluinoe.eu