Swim for independent living!

Adaugat in April 26, 2015 | Vizualizari: 636
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Avem nevoie de ajutorul vostru! Imaginați-vă un copil care petrece o zi întreagă la școală fără mâncare! Imaginați-vă un copil care vine în Centrul comunitar pentru meditații și ajutor la lecții, probabil fără să fi mâncat mai nimic sau, în cel mai bun caz, având parte doar de cornul și laptele oferite la școală. Pare de necrezut, nu? Ei bine – aceasta este realitatea copiilor care vin în Centrele noastre. Și în aceste condiții, educația pare de ne-realizat. Deși suntem in anul 2015 pentru mulți copii din Cluj, din apropierea voastră, asigurarea unei mese zilnice este o provocare – dar, cu siguranță, nu în sensul competitiv al cuvântului. Ne propunem să contribuim la educația copiilor din familii defavorizate și să le oferim ajutor la teme astfel încât să poată termina școala obligatorie și să poate obține o meserie. Pentru a putea contribui la educația lor, știm că trebuie, în primul rând, să ne asigurăm că nevoile lor de bază, umane, sunt îndeplinite. Nicio lecție, oricât de minunat și inpirațional ar fi predată, nu va reuși să ajungă la un copil cu burtică goală. Niciun copil nu se poate concentra și nu poate ajunge la rezultate atâta vreme cât trupul și mintea nu vor fi aliniate și nu-și vor dori același lucru. Așadar, 20% dintre copiii din România nu pot obține o calificare profesională pentru ca nu au terminat învățământul obligatoriu. 20% dintre copiii din județul Cluj întâmpină aceeași problemă. Prea mulți dintre copiii cu risc mare de eșec sau abandon școlar provin din familii cu venituri modeste și care nu le pot asigura copiilor suportul pentru a frecventa școala și a termina cele 10 clase obligatorii. FRCCF s-a specializat pe oferirea de servicii în centre de zi, unde copiii după sau înainte de școală primesc o masă caldă (de multe ori cea mai consistentă de peste zi pentru ei) și ajutor la teme, meditații, asistență de specialitate oferită de asistenți sociali, psihopedagogi, psihologi, toate cu intenția de a-i ajuta pe copii să nu abandoneze școala și să obțină acele abilități personale care să le permită o viață adultă independentă de serviciile sociale. Activitățile centrelor de zi beneficiază de finanțare din fonduri norvegiene, dar nu am reușit să finanțăm și masa de prânz din aceeași sursă. Fără a le oferi copiilor această masă, nu ne putem aștepta ca ei să poată participa la activitățile centrelor timp de 3 sau 4 ore după școală, cu burta goală sau beneficiind numai de cornul și laptele de la școală. Suntem de aceea în căutare de soluții pentru a asigura hrana pentru două zile pe săptămână până la sfârșitul anului pentru 45 de copii.
Beneficiarii și grupul-ținta? Cei 45 de copii proveniți din familii vulnerabile (venituri sub 600 lei /membru de familie) și aflați în situație de eșec școlar care frecventează Centrul de zi EveryChild din Cluj-Napoca.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate FRCCF își propune sa asigure și pe viitor o masă caldă copiilor din centrul din Cluj-Napoca și pentru a le facilita accesul la o nevoie primară dar și pentru a-i motiva să ia parte la activitățile educative. Sprijinul la teme este extrem de important pentru depășirea momentului critic datorat nivelul de cunoştinţe nesatisfăcător anului de studiu.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Pentru mâncarea de la centrul din Cluj-Napoca avem nevoie de 5,5 lei pentru un copil, 8 zile lucrătoare dintr-o lună. Costurile lunare ajung la 1.980 lei, iar pentru 6 luni avem nevoie de 11.880 lei.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Ne dorim implicarea comunității locale pentru a genera schimbare în viețile a 45 de copii din comunitatea locală. Problemele familiilor sunt adesea prea mari pentru a fi depăşite de părinţi şi dificultatea de a asigura cele necesare de la o zi la alta îngreunează decizia părinţilor de a investi în educaţie. Obiectivul de strângere de fonduri prin Swimathon este de a asigura un număr de 45 de porții de hrană 8 zile pe lună, timp de 6 luni. Împreună întărim idee că: Şcoala ne face mari!
Schimbările pe care le va produce proiectul Prin actitivitățile centrului, 45 de copii cu risc mare de abandon sau eșec școlar vor fi ajutați să promoveze anul școlar, să capete abilități de învățare, să iși sporească șansele de integrare socială și pe cele de integrare în câmpul munciiși asta prin fondurile strânse prin acest proiect.
Link proiect: http://www.frccf.org.ro/everychild-cluj-napoca/
Contact: Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie, adeladiana.nistor@yahoo.com/adela.lazar@frccf.org.ro, 0725 588 059, http://www.frccf.org.ro/