facebook twitter youtube       Centralizator       Contact
 
 

Swim for Handicope ! Help us to cope with our space !

Adaugat in April 29, 2016 | Vizualizari: 569
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Asociaţia HANDICOPE este o organizație non-profit, din Cluj-Napoca, coordonată de către un grup de persoane cu deficienţe locomotorii, încadrate în grad de handicap grav şi accentuat, care şi-au propus, pornind de la experienţa proprie a dizabilităţii, să militeze pentru o integrare socială cât mai reală a oamenilor cu suferinte similare . Pentru a da un sens real sloganului “ nimic pentru noi, fără noi”, credem că încercarea de a îmbunătăţi situaţia trebuie să pornească de la cei care o cunosc cel mai bine şi simt pe propria piele aspectele deficitare. Spatiul in care ne desfasuram intalnirile este unul inchiriat si nu este in totalitate adaptat nevoilor oamenilor nostri in scaun rulant, necesitand imbunatatiri.
Beneficiarii și grupul-ținta? Suntem un grup de persoane cu dizabilităţi care îşi doresc să arate că pot să se implice în comunitatea din care fac parte, că au iniţiative, că pot depăşi eticheta de asistaţi sociali. Desfăşuram in principal grupuri de suport, cursuri de calculatoare si ateliere de terapie ocupationala iar oamenii nostri sunt persoane cu mobilitate redusă si cu epilepsie, adulti cu grad de handicap grav si accentuat, unele in scaun rulant, cu varsta cuprinsa intre 21si 60 ani.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Acest proiect s-a nascut din dorinta de a oferi un spatiu cat mai accesibil oamenilor nostri si o paleta mai larga de activitati. Programele noastre se desfasoara intr-un mic spatiu inchiriat , care necesita anumite operatiuni de renovare si adaptare si achizitionarea mai multor echipamente pentru diversificarea activitatilor ( masa de ping-pong outdoor, kit pentru imprimare prin transfer termic, mobilier adaptat ) .
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului 13.000 lei
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Scopul acestui proiect este de a renova, dota si accesibiliza spatiul in care ne desfasuram intalnirile , pentru a acoperi cat mai bine nevoile oamenilor nostri si a oferi un spatiu complet adaptat acestora. Totodata, se va asigura plata chiriei - de 500 lei/luna - pentru restul anului. Obiectiv fundraising - minim 9.000 de lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Intregul sediu ( sala de activitati, baia ) va fi complet adaptat si accesibil oamenilor nostri in scaun rulant, vom reusi astfel sa ne diversificam activitatile si sa crestem numarul de membrii.
Link proiect: -
Contact: Asociatia Handicope, handicope@yahoo.com, 0743603531, www.handicope.ro