Swim for a better future with Spectrum Kindergarten

Adaugat in April 18, 2016 | Vizualizari: 208
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: În această lume a grabei, unde rar mai găsim timpul a ne opri să-i privim pe copilașii noștri în fiecare etapă a vieții, cu greu găsim loc ieșirilor în parc, în aer liber. Pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, este nevoie ca aceștia să se dezvolte atât cognitiv, socio-emoțional, cât și fizic. Astfel ei au nevoie, mai ales în etapa preșcolară a vieții, de multă joacă în aer liber. Pentru dezvoltarea normală a creierului la vârsta preșcolară este nevoie în medie de 2-3 ore pe zi petrecut în aer liber. Pentru ca acest timp petrecut să fie de calitate, copiii au nevoie de un mediu care să-i apropie de natură, să le ofere posibilitatea de a-și creea jocurile, în timp ce se autoeducă și își dezvoltă creativitatea. Obiectivul general vizează construirea unui astfel de loc, unde copii se simt liber să se exprime și dornici de joacă în brațele unui spațiu natural.
Beneficiarii și grupul-ținta? Beneficiari direcți sunt 40 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani, preșcolarii Grădiniței Spectrum, Cluj-Napoca. Beneficiari indirecți sunt atât cei 150 de elevi înscriși la Școala Gimnazială Internațională Spectrum, cât și copii grădinițelor, respectiv școliilor partenere, profesorii, părinții și comunitatea.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Numărul copiilor înscriși în grădinița noastră este în creștere, astfel încât ne dorim implementarea acestui proiect pentru a satisface nevoile copiilor de diferite vârste, prin creearea unui spațiu de joacă, unde copii de toate vârstele se simt ca acasă și unde putem desfășura activități variate în aer liber.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Costul jocurilor pentru spațiile din aer liber poate ajunge și la 10000 de Ron. Prin Swimathon ne propunem completarea cu jocuri de exterior și pentru creearea unui spațiu care aduce zâmbet pe fața fiecărui copil.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Obiectivul nostru este strângerea sumei de 10000 de Ron, pentru creearea spațiului de joacă în curtea grădiniței.
Schimbările pe care le va produce proiectul Prin implementarea acestui proiect dorim să contribuim la conștientizarea societății pentru nevoie de a petrece cțt mai mult timp în aer liber, departe de tehnologia de care avem parte zi de zi și de asemenea la propunerea petrecerii timpului într-un mod creativ și sănătos.
Link proiect: http://cluj.spectrum.ro/
Contact: Grădinița Spectrum Cluj-Napoca, izabella.szasz@cluj.spectrum.ro, 0 264 438 351, http://cluj.spectrum.ro/