Music Camp International pentru copiii din Pata Rât

Adaugat in May 5, 2016 | Vizualizari: 594
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Muzica este esenţială pentru dezvoltarea academică şi intelectuală a copiilor; asigură îmbinarea celor şapte inteligenţe multiple, dezvoltă simţul estetic şi responsabilitatea individuală; le linişteşte fiinţa lăuntrică şi creează cadrul propice pentru învăţare. Vindecă sufletele rănite şi oferă încredere, respect, demnitate şi stimă de sine. Scopul proiectelor Music Camp este crearea unei structuri sociale stabile, bazate pe cooperare şi pe obţinerea de realizări comune; învăţând împreună, aceşti copii, obişnuiţi cu eşecuri şi dezamăgiri, obţin ceea ce nu ar fi putut niciodată pe cont propriu. Mulţi dintre aceşti copii fără un scop în viaţă, se simt daţi la o parte de societatea noastră, însă în urma acestei tabere în inima lor încolţește ideea că au talent şi sunt inspiraţi să îşi stabilească ţeluri înalte, să muncească din greu pentru a obţine rezultate. Acesta este cel mai bun dar pe care îl putem oferi, un dar care rămâne al lor pentru toată viaţa.
Beneficiarii și grupul-ținta? Grupul ţintă al proiectului este format dint-un număr de 120 de copii cu vârste cuprinse între 11-15 ani proveniți din cele 4 comunităţi din Pata Rât: str. Cantonului, str. Coastei, zona Dallas, Rampa de gunoi. În proiect sunt implicați toți copiii care doresc să participe. Copiii care participă la tabăra muzicală sunt de regulă integrați în învățământ însă la fel de bine pot participa și cei neșcolarizați.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Activitatea nr. 1 Pregătirea taberei Echipa Music Camp se ocupă de pregătirea locului pentru desfăşurarea taberei şi a concertului, închirierea a 12 săli de clasă în cadrul Liceului de Muzică Sigismund Toduță- Cluj-Napoca, de posibilităţi de cazare şi masă pentru profesorii implicaţi în proiect, contractarea serviciilor prestate de orchestră. și identificarea spațiului în care va avea loc Condertul de Gală Pentru înscrierea copiilor în proiect, colaborăm cu voluntarii DASM-Primăria Cluj-Napoca, care lucrează deja cu copiii din Pata Rât. Cu ajutorul lor, identificăm copiii care doresc să participe la tabără. Procesăm datele copiilor pentru distribuirea acestora pe clase de instrumente, pentru realizarea de ecusoane, pentru pregătirea curriculumului pentru săptămâna proiectului, comandăm tricouri pentru participanţi. Contractăm o companie de transport pentru deplasarea profesorilor şi a instrumentelor, facem aprovizionare cu consumabilele din perioada proiectului (hârtie, cartuşe pentru tipărit, gustare pentru copii). Pregătirea se face începând din iunie până la începerea taberei, respectiv 27.08.2016. Activitatea nr. 2 Orele de instrumente și cor Echipa de profesori pregăteşte toate echipamentele, instrumentele şi elementele de curriculum pentru venirea copiilor. Clasele de instrumente sunt: vioară, chitară, violoncel, fluier sopran, alto, tenor, clarinet, instrumente de percuţie Orff, clopoţei rezonanţi, clopoţei clasici şi jocuri muzicale. Profesorii sunt colaboratori cu experiență ai Music Camp Internațional. Programul se desfășoară zilnic, între orele 10-16. Copiii sunt împărțiți în două grupe care se rotesc de-a lungul unei zile, astfel încât fiecare grupă va participa la două repetiţii de cor şi la două cursuri de instrumente muzicale. La sfârşitul zilei, cele două grupe se reunesc pentru repetiţia generală a corului. Activitatea nr. 3 Repetiţia cu orchestra şi concertul final În ziua concertului copiii participă la repetiția generală cu orchestra apoi îmbracă ținuta pentru concertul de gală. Marele eveniment va avea loc într-una dintre bisericile din centrul orașului, eveniment la care, înafara publicului spectator, vor lua parte și părinții și aparținătorii micilor artiști, cărora li se va asigura transportul.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului În urma experienței dobândite în ultimii doi ani de organizare a acestor tabere muzicale sa constatat că este necesar: Cheltuieli privind cei 120 de copii : - transportul zilnic al copiilor 2800 lei - hrana copiilor 6000 lei - tricouri pentru copii 2000 Cheltuieli privind profesorii și voluntarii implicați 20 persoane: - mulți dintre aceștia provin din diferite orașe ale țării, transportul acestora reprezentând 5400 lei - mesele zilnice 7200 lei - cazare 3500 lei - indemnizațiile profesorilor 6000 lei - Cheltuieli cu onorariul membrilor orchestrei- 22 persoane : 4400 lei - Închirierea spațiului pentru Concertul de Gală- 500 lei. - Costuri audio/video profesioniste 1000 lei total 38800 lei
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Modalitățile prin care urmărim strângerea de fonduri vizează: - promovarea videoclipului care prezintă problemele reale existente la Pata Rât - reclamele realizate în cadrul taberelor muzicale care se vor desfășura la Făgăraș și Brașov - succesul obținut în urma Concertului de Gală al taberei copiilor cu deficiențe de vedere și de auz, montajele televizate de la eveniment adunând peste 15000 de vizualizări. https://www.facebook.com/search/top/?q=tvr%20cluj%20music%20campus -relația de parteneriat cu Bosch România este de un real succes, și sperăm într-o continuare benefică pe multiple planuri.
Schimbările pe care le va produce proiectul În cadrul celei de-a treia ediție a proiectului dorim să ne întoarcem şi să îmbunătățim cele de până acum. În cadrul proiectului nostru copiii au legat prietenii, au descoperit că sunt diferiţi în unele privinţe, dar asemănători în altele, au lucrat împreună şi au avut realizări extraordinare ca echipă. Dorim să continuăm să îi inspirăm pe aceşti copii deosebiţi. Realizăm din ce în ce mai mult cât de mare este nevoia lor de a experimenta relaţii pozitive în procesul de învăţare; le lipseşte contactul direct cu oameni care să investească încredere în ei, să le ofere o experienţă pozitivă care să îi ajute să îşi clădească încrederea în forţele proprii, stima de sine şi demnitatea. Dorim să continuăm să investim în ei, să îi încurajăm, să le arătăm că sunt talentaţi, să îi sprijinim în dezvoltarea talentului şi, nu în ultimul rând, să învăţăm de la ei.
Link proiect: https://www.youtube.com/watch?v=zAzx42100sc
Contact: Music Camp International, eszter@musiccampinternational.org, 0744-582-777, www.musiccampinternational.org