Înotăm împreună, pedalăm împreună

Adaugat in May 20, 2016 | Vizualizari: 339
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Pe de o parte, suntem un grup de oameni dornici de implicare socială care au identificat nevoia de „a învăța o meserie” într-un grup de oameni din medii defavorizate. Ne dorim să răspundem acestei nevoi prin crearea unui atelier de reparații de biciclete unde să oferim locuri de muncă și posibilitatea învățării unei meserii unor tineri. Pe de altă parte, ne dorim să fim cei care încurajează utilizarea bicicletelor în spațiul urban. Milităm de multă vreme pentru un transport sustenabil, civilizat și sănătos, de aceea încercăm să convingem oamenii să se orienteze spre pedalat ca metodă de deplasare.
Beneficiarii și grupul-ținta? Oameni din medii defavorizate care își doresc să învețe o meserie, să lucreze într-un mediu de lucru plăcut și să aibă acces la niște resurse la care, probabil, nu ar avea cum.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Împreună ne-am propus să dăm viață unui atelier de reparat biciclete, ai cărui angajați să provină din medii defavorizate, asigurându-le astfel integrarea socială. Sub supravegherea și trainingul unor profesioniști, angajații Bike Troopers își vor putea dezvolta abilități și deprinderi care le vor oferi independență și un loc de muncă stabil. În acest atelier, îți vei putea repara bicicleta și vei încuraja, în același timp, oferirea de noi perspective persoanelor cărora contextul economic prezent nu le asigură suficiente șanse. În caz că se va bucura de susținere, scopul acestui proiect social ușor de implementat este de a putea fi replicat la o scară largă și în alte orașe din țară.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului 30.000 de lei
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 15.000 de lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Prin participarea alături de noi la Swimathon ne ajuți să strângem fonduri pentru a demara proiectul – mai exact pentru a construi atelierul și pentru a cumpăra uneltele necesare – și pentru a convinge tot mai mulți oameni să utilizeze bicicleta.
Link proiect: www.biketroopers.ro
Contact: Ciprian Costea, ciprian@lola.tech, 0740980765, www.biketroopers.ro