Inot pentru zambetul fluturasilor din Terapie intensiva

Adaugat in May 9, 2016 | Vizualizari: 349
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Neindoielnic, una dintre cele mai frecvente manopere invazive din oricare sectie de spital, este punctia venoasa. Uneori, cu toata priceperea si experienta profesionala a cadrelor medicale, acestea intampina dificultati in vizualizarea si localizarea venelor, fie datorita varstei copilului( nou-nascut de cateva ore, sugar, copil mic), fie a greutatii / dimensiunilor acestor pacienti(de la cateva sute de grame, la 1-2 kg sau chiar copii cu obezitate morbida), fie a gradului ridicat de deshidratare in care se afla copilul, a starilor de soc,etc.
Beneficiarii și grupul-ținta? Copiii internati sau cei care vor beneficia de serviciile sectiei ATI sau din sala de operatie a Spitalului de Copii.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Uneori, copiii internati in sectia de terapie intensiva, traiesc aici din prima zi de viata pana in ultima zi, iar alteori din ziua internarii pana când personalul medical reuseste imposibilul si le (re)dau viata...Este sectia unde acele, sondele, cateterele, operatiile, aparatele sofisticate si alarmele monitoarelor fac parte din rutina si din decorul zilnic; locul unde familia si prietenii sunt inlocuiti de cadrele medicale. ”Banalul” abord venos, la un pacient-copil aflat in stare critica, poate fi o manopera dificil de realizat, epuizanta uneori atat pentru pacient cat si pentru personalul medical, dar care, atunci când este realizat la timp , poate salva viata copilului. Achizitionarea unui aparat transiluminator pentru vizualizarea venelor (AccuVein) consideram ca va scadea rata esecului abordului venos cu aproximativ 60-70%.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Bugetul necesar pentru implemenatrea proiectului: 6000 euro = costul aproximativ al aparatului
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Obiectivul financiar de strangere de fonduri prin SWIMATHON : Cu ajutorul echipei care s-a oferit sa inoate pentru Spitalul de Copii si a sustinatorilor acesteia, speram sa adunam suma de 27000 lei.
Schimbările pe care le va produce proiectul Reducerea / eliminarea punctionarilor repetate pentru un abord vascular, tratament initiat cat mai curând posibil, cat mai multe vieti salvate, scaderea discomfortului si cresterea satisfactiei pacientilor/apartinatorilor(parinti), si nu in ultimul rand, redarea zambetului la cat mai multi ”fluturasi”(copii) aflati la terapie intensiva.
Contact: Felicia Racean, felixracean@yahoo.com, 0745 518 377,