Inoata pentru o raza de soare in viata copiilor cu dizabilitati!

Adaugat in April 22, 2016 | Vizualizari: 260
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Pentru 25 de copii cu dizabilitati, 357 din cele 365 de zile ale unui an se desfasoara aproape identic, in acelasi cadru fix. 8 zile insa, ar putea fi complet diferite. Pentru ca in aceste 8 zile ar putea face ceva cu totul exceptional: sa mearga intr-o tabara de vara in Gura Humorului, in judetul Suceava. Activitatile recreative sunt foarte importante pentru fiecare dintre noi, cu atat mai mult pentru copiii cu nevoi speciale. Tabara de vara este o gura de oxigen pentru acesti copii, ii ajuta sa iasa din rutina zilnica,ii motiveaza, le da incredere in ei insisi si ii stimuleazasa isi atingapotentialul maxim. Copiii cu dizabilitati au aceleasi nevoi ca orice alt copil: un mediu sigur, in care sa se simta acceptati, ocrotiti, incurajati si iubiti, unde sa invete, sa se joace si sa aiba prieteni. Cu prilejul taberei de vara, copiiiau sansa sa isi dezvolte abilitatile sociale in afara caminului familial, sa depaseasca dificultatile de integrare in colectivitate, sa relationeze cu alti copii si adulti intr-un mediu nou, ceea ce le va spori increderea in fortele proprii.
Beneficiarii și grupul-ținta? Cei 25 de copii, majoritatea cu dizabilitati, din casele de tip famililal Stefan cel Mare, Bradului, Iuliu Maniu si Axa din Sighetu Marmatiei.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Editia a II-a a taberei de vara de la Gura Humorului este mai mult decat un mult asteptat si binemeritat prilej de recreere, este ocazia de care acesti copii au nevoie ca sa isi faca prieteni si sa se pregateasca cu succes pentru intrarea in viata comunitatii. Copiii vor fi stimulati sa socializeze, fiind implicati in diverse jocuri si activitati, majoritatea in aer liber: inot in piscina, drumetii, plimbari cu bicicleta si ATV-ul, mese la restaurant.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului 20.000 lei.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Ne dorim sa colectam cei 20.000 necesari pentru a acoperi cheltuielile pe care le implica organizarea acestei taberei.In aceasta suma sunt incluse cazarea, 3 mese pe zi, transportul cu autocarul, accesul la piscina, diverse activitati distractive si sportive,excursii in imprejurimi.
Schimbările pe care le va produce proiectul Prima editie a taberei de vara de la Gura Humorului a produs o schimbarea evidenta la acesti copii, i-a facut mai fericiti. O fericire surprinsa in sute de poze si amintiri depanate luni intregi de la incheierea taberei, o fericire care ii motiveaza zilnic sa continue sa invete, sa isi depaseasca limitele si sa reuseasca in tot ceea ce intreprind. Suntem convinsi ca o a doua editie a acestei tabere, ca parte integranta fireasca au unei vieti implinite pe care ne dorim sa le-o oferim acestor copii, ii va mentine pe acelasi fagas ascendent. In plus, copiii isi vor forma anumite deprinderi sociale, precum aceea de a calatori intr-un mijloc de transport, de a se comporta civilizat in spatiul public, de a relationa cu persoanele straine, copii si adulti deopotriva, de a-si adecva comportamentul in functie de contextul social.
Contact: Peter Norina, sosbambiniromania@gmail.com, 0723-659118, https://www.facebook.com/sosbambiniromania