facebook twitter youtube       Centralizator       Contact
 
 

Pe drumul cel bun. Film-documentar de bune maniere în trafic

Adaugat in June 6, 2012 | Vizualizari: 1031
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: "Pe drumul cel bun. Film-documentar de bune maniere în trafic" răspunde nevoii de conștientizare și educare a șoferilor în privința respectării bunelor maniere la volan, a curtoaziei între participanţii la trafic și în general în privința comportamentului civilizat pe stradă şi în maşini. Asemenea materiale nu sunt prezente în curricula școlară, dar nici în cursurile școlilor de șoferi.
Beneficiarii și grupul-ținta? Proiectul cuprinde un grup larg de beneficiari: de la elevi (V-XII), actuali și viitori șoferi, pietoni, cursanții școlilor de șoferi, respectiv șoferi cu experiență care susțin examene de specialitate (în vederea obținerii de atestate), taximetriști, șoferi din sistemul de transport în comun etc.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Proiectul face parte din platforma ”Pe drumul cel bun”, construită pornind de la o campanie de responsabilitate socială, demarată la Cluj de un grup de iniţiativă, împreună cu Service-ul Auto IOVI. Concepută pentru a genera un impact pozitiv în comunitatea clujeană, platforma a fost dezvoltată și prin asocierea cu Fundaţia Comunitară Cluj, în cadrul căreia a fost creat un fond distinct numit tot “Pe drumul cel bun”. În cadrul acestuia, se strâng fonduri din vânzarea de stickere pentru mașini personalizate cu mesajul campaniei, respectiv prin evenimente diverse (ex: întâlnirile periodice Driving Manners Meet-Up; licitații online de produse auto etc.)
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului 9.000 lei
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 5.000 lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Filmul-documentar pe tema bunelor maniere în trafic va contribui la conștientizarea importanței menținerii unui climat de respect reciproc pe stradă și în mijloacele de transport, atât în rândul pietonilor - începând din anii de școală - cât și în rândul șoferilor, fie actuali sau viitori, începători sau cu experiență. Ne așteptăm ca acest material să crească nivelul de atenție al participanților la trafic, respectul în spațiul public, dar și să contribuie la reducerea agresivității și a numărului de incidente violente.
Link proiect: http://pedrumulcelbun.ro/
Contact: Pe drumul cel bun , miron.victor@gmail.com, 0742579680, http://pedrumulcelbun.ro/