Comunitatea Habitat for Humanity Cluj din Jucu

Adaugat in April 20, 2016 | Vizualizari: 314
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Nevoia familiilor cu venituri mici de a avea o casa decenta, unde fiecare poate avea spatiul lui si loc pentru a se odihni sau a-si face temele, unde au toate utilitatile si nu sufera de frig sau nu au igrasie. In judetul Cluj, una din două persoane trăiesc în locuințe suprapopulate (fie trăiesc într-un spațiu prea mic, fie trăiesc mai multe generații în aceeași locuință), iar una din patru persoane trăiesc într-o locuință suprapopulată care fie are probleme structurale (igrasie, acoperiș șubred, probleme cu fundația), fie îi lipsesc din utilități.
Beneficiarii și grupul-ținta? Proiectul se adreseaza familiilor cu venituri modeste din Zona Metropolitana Cluj, care locuiesc in conditii inadecvate. Familiile sunt selectate printr-un proces condus de o comisie formata din membri Consiliului Director si alti voluntari, dupa urmatoarele criterii: -nevoia urgenta de locuinta, - existenta unui venit stabil, chiar si modest, care sa permita achitarea locuintei in rate fara profit - disponibilitatea de a voluntaria la constructia casei
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Comunitatea Habitat for Humanity Cluj din Jucu constituie in constructia de 16 locuinte simple, decente si accesibile. Locuintele sunt construite mobilizand resurse din comunitate si echipe de voluntari care participa activ in munca propriu-zisa de constructie, permitandu-ne sa tinem costul locuintelor accesibil. Proiectul va sustine achizitia materialelor de constructie necesare si va acoperi costurile necesare de logistica si transport pentru o echipa de voluntari care doresc sa participe la lucrarile de constructie si la cele de finisare a casei alaturi de familie.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului 10.000 lei
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 10.000 lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Locuintele din comunitatea Habitat din Jucu vor oferi o viata decenta pentru familii care acum locuiesc in conditii inadecvate. Familiile sunt mai sănătoase, copiii învață mai bine la școală, iar părinții au șansa să se gândească mai mult la cariera și viitorul lor.
Link proiect: http://habitatcluj.ro/dev/proiecte/jucu-2014-2015/
Contact: Habitat for Humanity Cluj, erika.kramarik@gmail.com, 0733410011, www.habitatcluj.ro