Antreprenori care schimbă România

Adaugat in April 14, 2016 | Vizualizari: 425
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Tineri entuziaști și cu inițiativă din Cluj vor să-și transforme visele în afaceri sustenabile. Au nevoie de sprijin și îndrumare pentru ca ideile lor să prindă viață. Aproape 10% din firmele nou înființate în fiecare an se închid în primul an de activitate și aproximativ 30% dintre cele care rămân înființate sunt inactive. Peste 75% dintre antreprenorii care au renunțat la business spun că au făcut acest lucru pentru că nu au avut suficiente resurse. Fundația Danis oferă sprijin acestor antreprenori aflați la început de drum, îi ajută să-și pregătească planuri de afaceri temeinice, oferă experiențe de coaching internațional în antreprenoriat alături de oameni de afaceri de succes din alte țări europene. Prin participarea la Swimathon dorim să strângem fonduri pentru a oferi aceste schimburi de experiență internaționale pentru 16 antreprenori români.
Beneficiarii și grupul-ținta? - 10 tineri antreprenori care îşi doresc să înceapă propria afacere sau care au iniţiat deja o afacere şi caută o experienţă profesională, care să îi ajute să crească şi să descopere noi perspective prin care să pună în valoare conceptul lor. - 6 antreprenori cu experiență care vor să împărtăşească experienţa lor cu un nou antreprenor din alte țări UE.
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Proiectul oferă oportunitatea viitorilor antreprenori din Cluj, dar și din țară, să îşi dezvolte afacerile sau ideile pentru un business, lucrând alături de antreprenori cu experienţă din alte ţări din Europa. De asemenea, oameni de afaceri de succes de la noi pot împărtăşi din experienţa lor, iar afacerile lor pot deveni modele de bună practică pentru alţi tineri europeni. Schimburile sunt co-finanţate de Comisia Europeană prin programul „Erasmus for Young Entrepreneurs”. Acest program permite tinerilor antreprenori europeni să petreacă până la 6 luni alături de un antreprenor experimentat dintr-un alt stat UE, pentru a învăţa cum să îşi dezvolte şi să îşi îmbunătăţească propria afacere. Relaţia dezvoltată între noul antreprenor şi antreprenorul gazdă este una de mentorat, profesională, care poate duce și la viitoare colaborări de afaceri. Rolul Fundației Danis: - selectăm tineri cu potențial antreprenorial și oameni de afaceri cu experiență, din România; - oferim consultanță în realizarea aplicației și pregătirea planului de afacere pentru tinerii antreprenori; - sprijinim antreprenorii cu experiență în procesul de înscriere în program; - - identificăm antreprenori din alte țări europene care să se potrivească profilurilor antreprenorilor români înscriși în program; - construim relații de succes între antreprenorii din România și cei din alte țări UE; - monitorizăm și oferim sprijin antreprenorilor români pe parcursul schimburilor internaționale; - evaluăm schimburile de experiență; - promovăm antreprenorii români, precum și afacerile lor în comunitatea europeană de business. Am ales să ne implicăm în programul „Erasmus for Young Entrepreneurs” deoarece credem că aceste schimburi constituie o experienţă unică pentru antreprenorii români. Persoane, de orice vârstă, îşi pot acorda un «răgaz» de câteva luni să înveţe cum să îşi dezvolte propria afacere de la antreprenori din Europa, dar şi să lucreze într-un mediu cultural diferit şi să îşi creeze o reţea de potenţiali viitori parteneri de afaceri. Suntem onorați să putem intermedia aceste schimburi care contribuie atât la dezvoltarea personală şi profesională a viitorilor antreprenori români, precum şi la prestigiul mediului de afaceri românesc.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Bugetul necesar pentru facilitarea a 16 de schimburi de experienţă, pe o perioadă de 23 de luni, (februarie 2016 – ianuarie 2018) este de 39.090 euro (175.900 lei). 89% din buget reprezintă contribuția Comisiei Europene, iar 11% - respectiv 4.300 euro (19.300 lei) - vor fi asigurați din resursele fundației Danis, sponsorizări ale unor companii din România și din participarea la Swimathon.
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon Prin participarea la Swimathon ne-am propus să strângem 15.000 lei. Ne propunem să avem alături de noi 9-10 înotători, care să mobilizeze fiecare aproximativ 30 de oameni (prieteni, familie, cunoștințe) care să doneze în medie 50 de lei.
Schimbările pe care le va produce proiectul Prin schimburile de experiență „Erasmus for Young Entrepreneurs”, aducem oameni extraordinari și experiențe de afaceri valoroase în viața unor antreprenori aflați la început de drum. Programul oferă o experienţă prin care schimbul de informaţii între antreprenori se face pe teme legate de obstacolele şi provocările pe care le au. Sunt ajutaţi să îşi crească şansele de a intra pe piaţă, de a găsi potenţiali parteneri şi de a creea noi reţele între antreprenori din diferite ţări europene. Experienţa interculturală aduce noi perspective celor doi antreprenori, dar şi un proces de învăţare în care se formează noi competenţe cu diferite abordări, dar mai mult, o experienţă de viaţă. Un exemplu de relaţie între noul antreprenor și antreprenorul gazdă este schimbul de experienţă al lui Demeter Istvan, unul dintre tinerii antreprenori care au beneficiat de program: ”Am fost primit cu brațele deschise de antreprenoarea gazdă, dna. Kay Farrell în compania sa, Malaga Bike Tours. Mi-a oferit informații cheie despre începutul unui business cu biciclete, despre cele mai importante instrumente de marketing, cum să îți creezi un avantaj pe piață, cum să îți planifici fluxul de numerar în funcție de sezon sau cum să te adaptezi la schimbările pieței și să crești în același timp. Practic, mi-am dezvoltat noi abilități administrative, financiare, de marketing, dar mai ales strategii de management în turism și service de biciclete.”
Link proiect: http://www.fundatiadanis.ro/romana/implica-te/antreprenori-care-schimba-romania/
Contact: Fundația Danis, office@fundatiadanis.ro, 0747110083; 0740426889; 0741727141, www.fundatiadanis.ro