Academia de Muzica si Arte Vizuale George Enescu - Mihaileni

Adaugat in May 26, 2016 | Vizualizari: 214
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: De prea multe ori auzim sintagma: “Avem talente, dar nu stim sa le sprijinim la timp”. Romania dispune de resurse artistice uriase, care raman necunoscute si in ultima instanta, pierdute, datorita lipsei accesului la o educatie culturala adecvata, la momentul potrivit. Academia de Muzica si Arte Vizuale George Enescu este un proiect pilot, o actiune de pionierat in domeniul antreprenoriatului cultural. Dorim sa ajutam la timp tinerii talentati ai Romaniei si sa le oferim ocazia de a se dezvolta si de a crea viitoarele noastre capodopere. Suntem siguri ca succesul proiectului va inspira intr-un timp scurt numeroase alte initiative similare, care sa se constituie in viitoarele scoli de talente ale Romaniei.
Beneficiarii și grupul-ținta? Ajutam copiii defavorizati din Botosani sa-si dezvolte aptitudinile pentru muzica si arte frumoase
Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate Dupa salvarea de la distrugere a Casei lui George Enescu de la Mihaileni, Botosani, ne propunem sa transformam acest loc intr-o scoala de arte frumoase, unde sa putem descoperi si sprijini la timp talentele muzicale si artistice ale copiilor. Avand drept exemplu generozitatea si spiritul umanist al lui George Enescu, dorim sa continuam proiectele incepute de acesta, respectiv sa sprijinim efectiv noile generatii de artisti. Aici vor exista o sala de concerte, Sali de studiu individuale si pentru masterclass-uri, spatii de rezidenta pentru artistii invitati. Cursurile vor avea un caracter de permanenta, axandu-se pe muzica clasica, muzica folclorica, arte vizuale si arte dramatice (teatru).
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Obiectiv financiar la Swimathon: 25.000 euro Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului: 200.000 euro
Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon 10.000 de lei
Schimbările pe care le va produce proiectul Atunci cand am cantat la Mihaleni, in fata casei lui George Enescu, am fost impresionat de numarul mare de copii care au venit sa asculte muzica clasica. La sfarsitul concertului, cativa dintre ei s-au apropiat si mi-au spus ca daca vreau, imi pot canta “Hora Unirii” a lui George Enescu. A fost un moment absolut emotionant; mi-am dat seama de dorinta sincera aa cestor copii de a se apropia de muzica, de a cunoaste arta si frumosul. Am luat legatura cu numeroase ONG-uri care sprijina cultura si arta, pentru a dezvolta parteneriate necesare bunei functionari a Academiei de Muzica si Arte Vizuale. Astfel, sunt preconizate colaborari cu Festivalul de Teatru Tanar Ideo Ideis de la Alexandria, respectiv cu actorii Marius Manole si Medeea Marinescu, Fundatia Internationala “George Enescu” de la Viena, pentru colaborari pe linie muzicala, Festivalul “Sonoro”pentru burse de studiu pentru cei mai talentati dintre tineri, Fundatia Pro Patrimonio, pentru conservarea si dezvoltarea patrimoniului construit al Academiei, in deplin respect cu traditiile locale si cu natura si inca multe altele.
Contact: Anca Gheorghe, Anca Gheorghe, 0745754027, www.AlexandruTomescu.com