Laura Pamfiloiu

Înoată pentru proiectul: Filosofie pentru copii
Poză
Profil și motivație înotător Sunt profesor la Școala Elf și în urmă cu trei ani, datorită unui proiect Comenius al școlii mele, am participat la un curs de formare în Filozofie Pentru Copii desfășurat în Anglia. De atunci fac Filozofie cu elevii mei și pe tot parcursul acestor ani am observat o schimbare în atitudinea lor în ceea ce privește învățarea. Copiii au mai multă încredere în ei și în puterea lor de judecată, au învățat să pună întrebări legate de lumea care-i înconjoară și de interesele lor. Au învățat să se asculte unii pe alții, să-și construiască argumente care să le susțină opiniile, și-au dezvoltat gândirea critică și creativă. În plus, copiii au reușit să transfere și să folosească tehnicile și metodele folosite în cadrul orelor de filozofie şi la alte ore, și-au îmbunătățit capacitatea de concentrare, au învățat să lucreze în echipă, să se concentreze mai mult pe colaborare și nu atât pe competiție. În cadrul acestei ore se învață prin descoperire, copiii trecând în postura celor care pun întrebări, discută, negociază alături de profesor. Cred cu tărie în acest proiect și am certitudinea că putem oferi elevilor noștri un alt fel de învățare!
Estimez că voi înota: 40 lungimi de bazin / 60 de minute