facebook twitter youtube       Centralizator       Contact
 
Swimathon 2009

 RAPORT

Editia I

 

 

Fundatia Comunitara Cluj a dat startul primului Swimathon organizat in Cluj – Napoca. In cadrul evenimentului care a avut loc sambata, 11 iulie, la Bazinul Olimpic, au fost mobilizati 28.200 RON, cu care vor fi sustinute trei proiecte in cadrul Fondului pentru Initiative Comunitare.
 

Proiectele au fost implementate in perioada septembrie 2009 – iunie 2010.
 

Bucuria de a vedea!”, Liceul pentru Deficienti de Vedere

– proiectul a fost ales de catre Hypermarketul Cora, companie al carei inotator a castigat locul I la categoria persoane juridice. Proiectul presupune dotarea si amenajarea cabinetului de Educatie Perceptiv – Vizuala, un loc adaptat nevoilor copiilor cu deficiente de vedere, cu aparatura de specialitate (oftalmologica), instrumente standardizate de evaluare si corectare si suficiente materiale didactice de lucru cu copiii.


Vorbim, Scriem si Citim Corect, scoala Speciala C.R.D.E.I.I. – proiectul a fost ales de catre Reset Media, companie al carei inotator a castigat locul II la categoria persoane juridice. Proiectul isi propune amenajarea unui cabinet logopedic care va permite desfasurarea unor activitati de recuperare ce imbina activitati din terapia inspirata din pedagogia Waldorf si cea curativa. Beneficiarii vor fi un numar de 30 de elevi ai Scolii speciale, cazuri deosebite, copii cu deficiente grave sau asociate.


Atelier de preprofesionalizare a elevilor deficienti de auz, Liceul pentru Deficienti de Auz - proiectul a fost ales de catre Brinel, companie al carei inotator a castigat locul III la categoria persoane juridice. Proiectul isi propune dotarea si reamenajarea atelierului pentru a asigura conditii optime de desfasurare a activitatilor de preprofesionalizare pentru elevii liceului. Atelierul nu a mai fost dotat de mai bine de 30 de ani. 

Cele patru probe anuntate in cadrul a doua categorii, persoane juridice si persoane fizice, au adus impreuna inotatori reprezentand cinci companii locale si opt persoane fizice. Cinci dintre persoanele fizice inscrise in concurs au participat in cadrul unei probe speciale, proba care a pus in valoare nu doar calitatile de buni inotatori ale celor inscrisi, ci si pe cele de fundraiseri. Astfel, ei au reusit mobilizarea a 77 de persoane care sa-i sponsorizeze pentru numarul de bazine inotate. 


Clasament competitie 

Categoria persoane juridice – proba de viteza si proba de rezistenta

1. Ligia Medrea/Hypermarket Cora

2. Daniel Lupean/ Reset Media

3. Peter Korondi/Brinel

4. Radu Morariu/Eximtur

5. Nadina Ratiu/Impact Developer and Contractor
 

“Apreciem initiativa Fundatiei Comunitare Cluj, consideram ca actiunile de acest gen ar trebui multiplicate deoarece pot deveni un factor de sensibilizare a persoanelor fizice si juridice la implicarea in actiuni social-caritabile si in sustinerea unor proiecte care sa contribuie la integrarea in viata sociala a persoanelor defavorizate.” Elena Sraum, Hypermarket Cora

Categoria persoane fizice – proba de rezistenta 4 bazine

1. Traian Muresan

2. George Somlea

3. Vlad Miclea

Am participat la Swimathon pentru ca imi place sa inot si ma bucur sa pot fi de folos. Cred ca Swimathon-ul a reprezentat ocazia perfecta de a aduce o contributie cat de mica in viata cuiva, petrecand in acelasi timp momente de neuitat cu prietenii. M-as bucura ca la editia viitoare sa vad mai multi concurenti. Cu siguranta, eu voi participa si imi voi mobiliza si prietenii.” Traian Muresan
 

Categoria persoane fizice - proba speciala de rezistenta

Fundraiser Inotator and Friends” 
Alina Porumb a castigat premiul “Best fundraiser” (pentru performanta atragerii celei mai mari sume raportat la numarul de lungimi de bazin inotate – 8.428 RON mobilizati pentru 55 bazine inotate in 90 de minute)

Evenimentul a demonstrat ca si in conditii de criza, clujenii sunt dornici sa se implice si sa ofere sustinere proiectelor comunitare, in acelasi timp practicand un sport care le face placere – inotul!” Alina Porumb


Categor
ia persoane fizice - proba speciala de rezistenta

Fundraiser Inotator and Friends”
 
Dan Alexandru Maier 
a castigat premiul “Cel mai rezistent inotator!” (pentru cel mai mare numar de bazine – 70 – inotate   in timpul maxim de 90 de minute) 

 

Categoria persoane fizice - proba speciala de rezistenta

Fundraiser Inotator and Friends”

Alin Vaida a castigat premiul “Cel mai sustinut inotator si prietenii lui!” (pentru cel mai mare numar de sustinatori – 27)


Categor
ia persoane fizice - proba speciala de rezistenta
“Fundraiser 
Inotator and Friends” 
Catalin Gheorghe si Aurelian Sofica au primit premii speciale pentru numarul de bazine inotate si sustinatorii mobilizati – cu 60 si respectiv 30 de lungimi de bazin inotate.

Dana Partoc inotator extraconcurs cu 22 bazine inotate

Reflectare media: 58 de aparitii - http://picasaweb.google.com/fundatiacomunitaracluj/SwimathonMonitorizare#

Fundatia Comunitara Cluj multumeste tuturor participantilor si sustinatorilor acestui eveniment pentru implicarea lor si promite sa ne revedem anul viitor la o noua editie a evenimentului.

Sustinatori

Pentru Catalin:
Catalina Amihaiesi, Cristina Barsony, Ioana Brasovean, Mario Demezzo, David Harding, Lorena Stoica, Andreea Rosca, 
Georgiana Gheorghe, Ionut Sibian, Camelia Savoiu 

Pentru Alina

Angela Galeta, Irina Tudor, Dolores Neagoe, Istvan Szabo, Roxana Vitan, Dana Pirtoc, Cristina Tonea, Cosmin Calota, Nicu Scorus, Tamas Sczaurszki, Fundatia Dinu Patriciu,         Chris Worman, Cosmina Francu, David Harding, Roxana Florescu, Anca Gaidos, Andreea Rotaru, Alina Bolosiu, Maria Neamtiu, Ovidiu Neamtu, Julia Dezso, Boris Strecansky, Ioana si Dodo Muresan, Ionut Raita.

Sustinatori
Pentru Dan:
Marioara Maier, Lucica Nimat, Lucretia Nimat, Camelia Mates.

Pentru Sofica:

Ioana Campean Radu Florea Dan Zahan, 
Daniela Campean, Ramolica Rarau, Tania Fenesan, Cristina Bojan, Lorincz Levente, Dragomir Paula, Mia Iuga, Radu Ratiu. 

Pentru Alin:

Liana Muresan, Liviu Vaida Calin Vaida, Raul Tosa, Adrian Rusu, Horea Marc, Simona Serban, Bogdan Ercuta, Ioana Caprar, George Giurgiu, Sandu Anton, Dan Lutas Rica, Leordean   Monica, Topan Ovidiu, Vaida Andreia, Moraru Adina Cristea, Rada Sonea,Mariana Salagean, Cadre didactice UTCN, Fred Robey, Forum Consult, Sanda Falcusan, Raul Condrat, Adrian Domnariu, Eugenia Dobi, Sebastian Dobrescu.


www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro